Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (13:55) - IeVP priekšnieces amatā apstiprina Ilonu Spuri

Valdība otrdien Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieces amatā apstiprināja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) izraudzīto kandidāti - pašreizējo pārvaldes Resocializācijas dienesta priekšnieci Ilonu Spuri.

Spure no sava pašreizējā amata uz IeVP priekšnieces amatu tiks pārcelta ar 18.jūliju.

Valdošās koalīcijas pārstāvji līdz šim publiski nebija izteikuši iebildumus pret Spures apstiprināšanu augstajā amatā. Arī vakar notikušajā koalīcijas padomes sēdē iebildumi par šo kandidāti neizskanēja, žurnālistiem apstiprināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Tieslietu ministra Bordāna skatījumā Spure atbilst augstākajiem standartiem šādas specifiskas iestādes vadīšanā, jo viņai piemīt inteliģence, analītiskas spējas un vienlaikus viņa izvirza augstas profesionālās prasības pret sevi, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva.

"Tas dod pamatu uzskatīt, ka viņai ir tiesības šādas pašas prasības izvirzīt saviem padotajiem. Ņemot vērā to, ka nepieciešamība pēc pozitīvām pārmaiņām cietumu sistēmā ir pastāvējusi jau sen, esmu pārliecināts, ka Spures vadībā šīs pārmaiņas drīzumā tiks īstenotas un TM tās atbalstīs," sacīja Bordāns.

Tieslietu ministrs uzsvēra, ka cietumu sistēmas misija ir nodrošināt uz likuma normām balstītu sodu izpildi un pirmstiesas apcietinājumu, tādējādi gādājot par sabiedrības drošību. Sodu izpildes sistēmas uzdevums ir panākt, lai notiesātās un citas personas respektētu valstī pastāvošo tiesisko kārtību. Pēc Bordāna domām, vislabākais notiesāto pārliecināšanas līdzeklis ir pašu cietumu sistēmas speciālistu piemērs - amatpersonu profesionāls un godprātīgs darbs.

Tieslietu ministrs jaunajai IeVP vadītājai izvirzījis trīs galvenos uzdevumus - ievērot un uzturēt finanšu disciplīnu un nodrošināt caurspīdīgumu iepirkumos, attīstīt uz speciālistu izaugsmi vērstu personāla politiku un stiprināt iekšējo drošību un likumību ieslodzījuma vietās, lai soda izpildes process sasniegtu tam izvirzītos mērķus. Viens no Spures pirmajiem darāmajiem darbiem būšot veikt iestādes iekšējo funkcionālo auditu.

Spure IeVP strādā kopš 1994.gada. Līdz 1999.gadam viņa bija IeVP Mācību metodiskā centra vecākā pasniedzēja, tad piecus gadus - IeVP Sociālās rehabilitācijas daļas vecākā inspektore, no 2004.gada līdz 2007.gadam - IeVP Sociālās rehabilitācijas daļas priekšniece, bet kopš 2007.gada Spure vada IeVP Resocializācijas dienestu.

Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas institūtā Spure 1998.gadā ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā.

Jau ziņots, ka IeVP priekšnieka amats kļuva vakants 28.jūnijā, kad Bordāns nolēma disciplināri sodīt iepriekšējo IeVP priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta. Ministrs ņēma vērā visus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatīja par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada.

No dienesta atvaļinātais Puķīte tieslietu ministra lēmumu tiesā var pārsūdzēt līdz 27.jūlijam.

(papildināta ar 4.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas