Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (15:55) - Par Stenders līdzīpašnieku kļuvis Saūda Arābijas pilsonis

Par vannas un ķermeņa kosmētikas ražotāja SIA Stenders 2,07% kapitāldaļu īpašnieku kļuvis Saūda Arābijas pilsonis Amīns Ali Jamanī, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA Lursoft informācija. Patlaban 95,97% Stenders kapitāldaļu pieder Ievai Eglīte, 2,07% - Jamanī, bet pa 0,98% pieder Jānim Bērziņam un Zanei Dreimanei.

Līdz šim 98% kapitāldaļu piederēja Eglītei, bet Bērziņam un Dreimanei - pa 1%.

Vienlaikus par 5094 latiem palielināts uzņēmuma parakstītais pamatkapitāls līdz 245 644 latiem. Apmaksātais pamatkapitāls ir 240 550 lati.

Jau ziņots, ka Stenders pērn palielinājis apgrozījumu par 3%. Vietējā kompānija un tās meitasuzņēmumi Krievijā un Polijā sasnieguši 3,7 miljonu latu apgrozījumu.

Stenders vadītājs un līdzīpašnieks Jānis Bērziņš biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka Stenders ir sācis aktīvu starptautiskā tirgus apgūšanu. Stenders izaugsmes plāni saistīti gan ar Krieviju, Ķīnu, Eiropas, Skandināvijas valstīm, gan arī nu jau vairākus gadus veiksmīga sadarbība rit un turpināsies arī ar Saūda Arābiju.

"Saūda Arābijas patērētāji ir novērtējuši Stenders produktus un redzam lielu potenciālu Tuvo Austrumu tirgū, tādēļ esam vienojušies par nopietnu ilgtermiņa sadarbību, kā rezultātā Jamanī kļuvis par Stenders investoru un līdzīpašnieku 2,07% apmērā. Iegūtos līdzekļus Stenders izmantos uzņēmuma starptautiskajā attīstībā. Nākotnē plānojam piesaistīt papildu investīcijas uzņēmuma attīstībai ārvalstīs," skaidroja Bērziņš.

Patlaban Saūda Arābijā ir atvērti divi Stenders veikali un tiek attīstīti SPA produkcijas noieta kanāli, kuru darbība ir ļoti veiksmīga un tas liecina par daudz lielākām Stenders zīmola iespējām šajā valstī, piebilda Bērziņš.

Pagājušā gadā galvenokārt investēts mārketingā saistībā ar jaunās zīmola identitātes izstrādi un komunikāciju Latvijā. Ieguldīts arī jaunu produktu izstrādē un mazumtirdzniecības veikalu pārveidošanā saskaņā ar jauno koncepciju. Kopējais investīciju apjoms 2011.gadā veido aptuveni 100 000 latu.

Stendera tirdzniecības vietas ir 20 valstīs - Krievijā, Ķīnā, Polijā, Igaunijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Gruzijā, Japānā, Saūda Arābijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Ungārijā, Slovēnijā, Austrijā, Grieķijā, Horvātijā, Latvijā.

SIA Stenders dibināta 2001.gadā. Uzņēmums ražo vannas un ķermeņa kopšanas kosmētiku.

(Pievienota 5.-7.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas