Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (16:11) - Ziņu producente: Tikai divi žurnālisti paliek strādāt TV5

No bijušajiem TV5 ziņu dienesta žurnālistiem, tikai divi žurnālisti paliek strādāt Tv5, aģentūrai BNS norādīja līdzšinējā TV5 ziņu producente Ella Semjonova, kura neturpinās darbību apvienotajā ziņu dienestā.

Latvijas Žurnālistu savienība (LŽA) aicina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi izvērtēt televīzijas kanāla TV5 žurnālistu atlaišanas iemeslus, informēja savienības valdes priekšsēdētājs Juris Paiders.

Žurnālistu savienība pauž satraukumu par kanāla TV5 žurnālistu "masveida atlaišanu" ar to saistītās struktūrās. Tādēļ tā aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi rūpīgi izmeklēt notiekošo, "vai pastāv iespēja, ka žurnālistiem sadarbība tiek uzteikta viņu paustās pārliecības un politisko uzskatu dēļ".

LŽS vadītājs Juris Paiders paziņojumā paudis patiesu satraukumu un bažas par žurnālistu masveida atlaišanu ar TV5 saistītās struktūrās. LŽS aicina NEPLP izmeklēt notiekošo, vai pastāv iespēja, ka žurnālistiem sadarbība tiek uzteikta viņu paustās pārliecības un politisko uzskatu dēļ.

Savukārt daļa žurnālistu vērsušies citā žurnālistu profesionālajā organizācijā ‒ Latvijas Žurnālistu asociācijā (LŽA) –, aicinot izteikt viedokli par radušos situāciju, kad faktiski tiek slēgts viena kanāla ziņu dienests.

"Mūsu skatītājs paliek bez profesionālām un objektīvām ziņām," aģentūrai BNS norādīja E.Semjonova.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdis Ābrams Kleckins aģentūrai BNS sacīja, ka padomes kompetencē nav izvērtēt šādas situācijas.

Kā pastāstīja telekompānijas Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) pārstāve Ingūna Sermole, patlaban vēl esot grūti pateikt, ar cik TV5 darbiniekiem Ziņu dienestu apvienošanas procesa rezultātā tiks turpinātas darba attiecības.

"Ir darbinieki, kuriem jau patlaban ir izteikti darba piedāvājumi, ir tādi, ar kuriem patlaban vēl notiek sarunas, un ir darbinieki, ar kuriem vēl nezinām, vai darba attiecības varēsim turpināt," skaidroja Sermole. Viņa patlaban gan nevarēja pateikt precīzu kanāla TV5 darbinieku skaitu.

Telekompānija LNT un kanāla TV5 raidījuma Bez cenzūras vadītājs Andrejs Mamikins panākuši konceptuālu vienošanos par tā veidošanu arī turpmāk.

Kā pastāstīja Mamikins, savstarpējās sarunās ar LNT vadību panākta vienošanās, ka raidījums Bez cenzūras būs ēterā arī turpmāk, un tas būs LNT Ziņu dienesta sastāvā. Pirmā pārraide šogad varētu būt 23.janvārī vai 30.janvārī. Tāpat, iespējams, tiks mainīts Bez cenzūras raidlaiks, pārceļot to uz nedaudz vēlāku laiku. Iepriekš raidījums TV5 ēterā bija katru trešdienu plkst.18.30.

Raidījuma vadītājs gan ir sarūgtināts, ka patlaban, pēc viņam pieejamās informācijas, no 42 TV5 redakcijas darbiniekiem darbs piedāvāts vien septiņiem.

Starptautiskais raidorganizāciju koncerns Modern Times Group šīs nedēļas sākumā paziņoja, ka parakstījis vienošanos par LNT iegādi.

Decembra sākumā telekompānija LNT paziņoja, ka 2010.gada beigās likvidē Latvijas Ziņu kanālu, tā vietā attīstot Latvijas Mūzikas kanālu. Telekompānija nolēmusi likvidēt Latvijas Ziņu kanālu, jo uzņēmums nav redzējis iespējas tā tālākai attīstībai.

2010.gadā telekompānija LNT strādāja ar 809 129 latu zaudējumiem, kas, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājušies par 28%. LNT zaudējumi 2009.gadā bija 1,12 miljoni latu.

Telekompānijas apgrozījums 2010.gadā samazinājies par 165 624 latiem un kopumā bija 7,98 miljoni latu. 2008.gadā LNT strādāja ar peļņu 154 939 latu apmērā, un tā apgrozījums bija 11 miljoni latu.

Telekompānijas LNT īpašnieks bija AS Neatkarīgie nacionālie mediji, kuras padomes priekšsēdētājs ir telekompānijas LNT dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis.

Saskaņā ar tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia apkopoto informāciju otrs vairāk skatītais kanāls 2011.gadā bija LNT, kura skatīšanās laika daļa bija 12,7%.

(pievienota 1. un 3.-5.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas