Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (18:55) Jaunzemes-Grendes demisija nav pieprasīta, tomēr premjers skaidrību sola piektdien

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ceturtdien tikšanās laikā ar kultūras ministri nav pieprasījis viņas demisiju, intervijā _Latvijas Televīzijai _sacīja Žaneta Jaunzeme-Grende.

Sarunas laikā ministre skaidrojusi savu rīcību, no amata atlaižot Latvijas Nacionālās direktoru Andreju Žagaru. 

Tikmēr pats premjers, kurš iepazinies ar Jaunzemes-Grendes argumentiem, šajā jautājumā skaidrību sola rīt, jo vēl nepieciešams apdomāties un konsultēties ar partijas biedriem Vienotībā.  

Ministre žurnālistiem pastāstīja, ka sarunas laikā premjeram izklāstījusi visus viņas rīcībā esošos argumentus, kas viņai likuši šādi rīkoties, un, viņasprāt, premjeram argumenti bijuši saprotami. Premjers atzinis - ja viņš šo informāciju būtu zinājis ātrāk, tad būtu rīkojies citādāk. Plašāk gan ministre šo apgalvojumu nepaskaidroja.

Pati viņa joprojām ir gatava vadīt Kultūras ministriju. "Es esmu gatava strādāt līdz valdības pēdējai dienai. Kā ministre es esmu bijusi disciplinēta, es esmu izpildījusi visus valdības lēmumus," viņa uzsvēra, uzskaitot, ka ir piesaistījusi kultūras nozarei finansējumu un atveseļojusi visu nozari. Tāpat ministre pauda, ka viņas pusē esot lielākā daļa kultūras nozares pārstāvju un svaru kausi starp atbalstītājiem un pretiniekiem ir nevienlīdzīgi, proti, pārsvars esot viņas pusē.

Tāpat Jaunzeme-Grende ir pārliecināta, ka ar savu palikšanu amatā nenodara kaitējumu kultūras nozarei. "Mēs cīnāmies par svarīgām lietām. Mēs esam cīnītāji," uzsvēra politiķe.

Pēdējais pacietības piliens ministrei saistībā ar Žagaru bijis LNO 150 gadu jubilejas svinības un izdalītie ielūgumi. Viņa klāstīja, ka saistībā ar jubilejas koncertiem neesot skaidrs aptuveni 200 ielūgumu liktenis - kam tie ir izdalīti. Ar iesniegumu par pazudušajiem ielūgumiem ministre arī plāno vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. "Pārkāpumi ir no dienas dienā, tas krājas, krājas, krājas," savu rīcību ar Žagara atbrīvošanu emocionāli skaidroja ministre.

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien aicināja valdību iejaukties kultūras ministres un Žagara konfliktā un premjers šim aicinājumam atbildējis, izsaucot Jaunzemi-Grendi uz tikšanos. 

 Jau vēstīts, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes lēmums atbrīvot no amata līdzšinējo Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru un valdes locekli Andreju Žagaru, ir pārsteigums arī premjeram Valdim Dombrovskim.

Iepriekš portālam Diena.lv valdības vadītājs pauda cerību, ka kultūras ministre spēs atrast risinājumu ne tikai problēmām saistībā ar operas vadību, bet arī to pamatot kultūras nozarei un sabiedrībai.

Vēstīts arī, ka A.Žagars no amata atbrīvots "uzticības zaudēšanas dēļ". A.Žagars jau paudis, ka apsver iespēju vērsties tiesā pret kultūras ministri par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī par melīgas informācijas paušanu.

pievienota 4.-8.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas