Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināta - Carnikavas mežs slēpj bīstamas bedres

Laveres ezera tuvumā atpūtas mājiņu drupas slēpj briesmas nejaušiem garāmgājējiem un sēņotājiem. Zemes gabalā reiz Padomju laikos slējušies vasaras atpūtas namiņi ir sagāzušies, bet to atliekas, pamestie dēļu gali un garā zāle slēpj daudzas dziļas, bīstamas bedres. "Šī ir visdrausmīgākā teritorija," atzina Carnikavas novada Būvvaldes pārstāvis, norādot, ka zemes gabala īpašnieks ir AS Latvijas Valsts meži.

  Minētais zemes gabals, kas Carnikavas novadā atrodas ziemeļaustrumos no Laveres ezera, nav nožogots un jau ilgi stāvot pamests. Pašvaldība par šīm drupām informēta jau sen, atzina Carnikavas novada Būvvaldes teritorijas plānotājs Zintis Varts. Katra īpašnieka uzdevums ir uzturēt ēkas kārtībā un tīrībā, to paredzot likums, sacīja Z.Varts. Tāpēc jau pērn augustā zemes gabalu pašvaldības pārstāvji apsekoja kopā ar uzņēmumu Latvijas Valsts meži. Uzņēmums solījis, ka vispirms veiks meža izstrādi un tad ķersies pie zemes gabala sakopšanas. Šobrīd meža izstrāde jau pabeigta un uzņēmums pašvaldību informējis, ka tuvākajā laikā publicēs paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis un Carnikavas novada informatīvajā izdevumā, aicinot atsaukties atpūtas mājiņu palieku īpašniekus sakārtot teritoriju. "Ja īpašnieki līdz 5.decembrim nepieteiksies, drupas nojauks," sacīja Z.Varts. "Turam roku uz pulsa, zinām, kas notiek mūsu valdījumos," uzsvēra pašvaldības pārstāvis, piebilstot, ka Carnikavas novadā ir vairākas līdzīgas "sāpju vietas", kuru sakārtošana risinās grūtāk.(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas