Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (10:52) - Āboltiņa sašutusi par brāķiem nākamā gada budžeta projekta paketē

Ar nākamā gada budžetu saistītie likumprojekti šoreiz saturējuši vairākus "brāķus", ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

"Kādi likuma brāķi ir šā gada budžeta paketē, es jums labāk nestāstīšu, lai man nebūtu kauns par to, kādā veidā ministrijas strādā," sašutusi bija parlamenta priekšsēdētāja. 

"Pēkšņi piedāvā grozīt referenduma likumu. Anotācijā ir ierakstīts - ietekme uz sabiedrību nav paredzama, nav nekāda," vienu no "brāķiem" raksturoja Āboltiņa. Kā visuzkrītošākos "brāķus" viņa minēja trīs likumprojektus - par referendumiem, nodevu civilprocesā un atļaujas došanu maksātnespējas administratoriem uzlikt administratīvos sodus.

Īpašu kritiku Āboltiņa veltīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) likumprojektam par referendumiem. "Vakar lūdzu premjeram, ka šeit nav jautājums tikai par ierēdņu atbildību, bet ir jautājums arī par politisku atbildību. Diemžēl jau demisionējušam ministram."

"Krīzei sākoties ierēdņu algas tika samazinātas par 40%. Tagad šā gada budžeta paketē ir likuma brāķi," teica Saeimas priekšsēdētāja. Vienlaikus viņa atzina, ka, lai arī algas ir mazas, šobrīd par to celšanu nav iespējams runāt. "Ir šīs algas par mazu, bet šobrīd acīmredzot politiski šāda izšķiršanās nebūtu iespējama."

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) noraida sev veltītos pārmetumus, paužot nožēlu Finanšu ministrijas nespējai rast līdzekļus elektroniskās parakstu vākšanas sistēmas izveidei, portālu Diena.lv informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane. "Āboltiņas kundzei ir jārunā ar saviem partijas biedriem un jāgriežas pie pareizā adresāta finansējuma "nogriešanā" - Finanšu ministrijas," uzsver ministrs.

"Elektroniskā parakstu vākšana ir būtiska Saeimas deputātu iniciatīva, kas stiprina tiešās demokrātijas instrumentus un demonstrē valsts pārvaldes spēju iet līdzi laikam un tehnoloģiju attīstībai. Finanšu ministrijai bija jāspēj rast līdzekļi tehniskajam nodrošinājumam un sistēmu izstrādei," norāda ministrs un piebilst - ja Finanšu ministrija naudu nespēj atrast, tad tas acīmredzot būs jādara Saeimas deputātiem. 

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima pirmajā lasījumā lems par konceptuālu atbalstu nākamā gada budžeta projektam un ar to saistītajiem likumprojektiem.

Sagaidāms, ka nākamā gada budžeta projekta skatīšana Saeimā pirmajā lasījumā paies nemierīgā gaisotnē, jo virkne likumprojektu pabijuši asu diskusiju centrā jau vairākas nedēļas. Kaut gan finansiālais ieguldījums palielināts vairākās pozīcijās, atbalsta saņēmēji lielākoties pauž neapmierinātību, sakot, ka tas ir krietni par maz.  

(6. un 7.rindkopā pievienots vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža viedoklis.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas