Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (14:23) - Bankas Citadele investora meklējumus konsultēs Francijas banka Société Générale

Bankas Citadele investora meklējumus konsultēs Francijas banka Société Générale, tas saistīts ar jūlijā pieņemto valdības lēmumu atsākt bankas Citadele pārdošanu, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns.

Konsultants izraudzīts konkursā. Bankas Société Générale uzdevums būs izvēlēties labāko investoru bankai, bet darījuma juridiskais konsultants būs starptautisks juridiskais uzņēmums Linklaters.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc valdības lēmuma uzsvēra, ka izvēlētā pretendenta reputācija nerada šaubas, tādējādi noliedzot izskanējušās bažas par Citadeles pārdošanas konsultanta atlases procesu. 

Société Générale uzdevums būs izanalizēt tirgus situāciju un noteikt labāko investoru piesaistes modeli bankai Citadele, tāpat šī investīciju banka sagatavos privātā kapitāla piesaistes stratēģiju un veiks sarunas ar potenciālajiem investoriem. Sekmīgi piesaistot investoru, konsultants Société Générale saņems veiksmes atlīdzību, kas atkarībā no darījuma struktūras un saņemtajiem investoru piedāvājumiem maksimāli var sasniegt 2,3 miljonus eiro. Tāpat būs nodrošināti arī papildu attaisnotie izdevumi, kas līguma ietvaros nevar pārsniegt 120 tūkstošus eiro, izklāstīja Privatizācijas aģentūras pārstāvis.

Paredzēts, ka Citadeles bankas investoru piesaiste ilgs vairākos posmos un ilgs no 12 līdz 18 mēnešiem, teica Spridzāns. 

Pēc tam, kad valdība lēma atsākt Citadeles bankas pārdošanu, PA sagatavoja un iesniedza valdībai ziņojumu par konsultanta piesaisti bankai. Tā uzdevums būs noteikt valstij labāko investoru piesaistes modeli un piesaistīt investoru.

(pievienota 4. un 5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas