Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināts (15:51) - Jūrmalu varētu pamest arī Comedy Club un KVN; konkurss Jaunais vilnis, iespējams, Krimā

Jūrmalā, iespējams, nākamgad vairs nenotiks ne tikai mūzikas festivāls Jaunais vilnis, bet arī humora šovs Comedy Club un konkurss KVN, trešdien vēsta laikraksts Vesti.

Lēmums pieņemts pēc Maskavas valdošo politiķu rīkojuma, un arī neviens no Latvijas šo lēmumu mainīt nevarēs. Tāpat lēmumam par izklaides pasākumu nerīkošanu Jūrmalā jāpiekrīt arī Krievijas pasākumu rīkotājiem - Igoram Krutojam, Aleksandram Masļakovam un Garikam Martirosjanam, laikraksts uzzinājis no neoficiāliem avotiem Jūrmalas domē.

Tas nozīmē, ka gan valsts, gan pašvaldība nākamgad zaudēs miljoniem eiro - visvairāk jau tādēļ, ka Krievijas turīgākie iedzīvotāji vairs nevēlēsies Jūrmalā iegādāties un izīrēt nekustamos īpašumus. 

Ļoti daudz zaudēs arī Jūrmalas uzņēmēji - viņi vasaras sezonā gūst 95% no visa gada ienākumiem. Ar to, ko uzņēmēji nopelna laika posmā no oktobra līdz maijam, nepietiek, lai izturētu konkurenci un pastāvētu. "Ko darīsim nākamajā sezonā? Būs jādomā par viesnīcu, arī restorānu slēgšanu, jāatlaiž darbinieki," laikrakstam stāsta kāds uzņēmējs. 

Tikmēr Krievijas anektētās Krimas vadība saņēmusi popmūzikas konkursa Jaunais vilnis organizētāju "provizorisku" piekrišanu rīkot pasākumu Ukrainai šogad atņemtās pussalas teritorijā, pavēstīja reģiona kultūras ministre Arina Novoseļska.

"Ir republikas galvas [Sergeja Aksjonova] vienošanās ar Maskavu, ar producentiem, ar Krievijas Federācijas vadību, un provizorisko vienošanos es viennozīmīgi apstiprinu," sacīja ministre.

"Mēs gribam, lai Jaunais vilnis republikā notiktu cienīgi. Mēs esam gatavi radošajā, organizatoriskajā un metodiskajā plānā sadarboties un iet roku rokā ar organizatoriem," viņa piebilda.

Konkursa prezidents Igors Krutojs novembra beigās paziņoja, ka pasākuma rīkotāji līdz gada beigām pieņems lēmumu par to, uz kurieni no Jūrmalas tiks pārcelts Jaunais vilnis. Iespējamo pretendentu vidū viņš minēja Krimu, Sočus, Baku, Kaļiņingradu un Kazaņu.

Kā vēstīts, lēmums par konkursa Jaunais vilnis norises vietas maiņu lielā mērā esot pieņemts tādēļ, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) šogad īsi pirms konkursa Jaunais vilnis atklāšanas pieņēma lēmumu vairākus Krievijas māksliniekus iekļaut melnajā sarakstā un valstī neielaist naidīgu izteikumu dēļ.

(papildināts virsraksts un ziņas 5.-9. rindkopa) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas