Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

papildināts (15:58) - Visā Latvijā aktīvi rosās aptuveni 145 tūkstoši talcinieku

Sestdiena, 26.aprīlis, ir Lielās talkas diena. Akcijas rīkotāji informē, ka iedzīvotāji sakopšanas un labiekārtošanas darbos necerēti aktīvi iesaistījās jau pirms pusdienlaika. Aktīvākie talcinieki bijuši Latgales pusē, taču rosība valdījusi visā Latvijā. Tiek lēsts, ka talkā iesaistījušies aptuveni 145 tūkstoši cilvēku.

Talkas koordinatori arī priecājas par labajiem laika apstākļiem - visā Latvijas teritorijā šī sestdiena ir saulaina un silta. "Tik skaistā laikā, kāds mums ir šodien, grēks nedoties laukā no mājām! Ikviens, kas šodien dodas ārā no mājām un talko, var ļoti lepoties ar sevi," norāda Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Talkas koordinatori norāda, ka šogad atkritumu ir ievērojami mazāk, tāpēc lielā daļā talkas vietu noris labiekārtošanas, nevis atkritumu savākšanas darbi - tiek grābta pērnā zāle un lapas, zāģēti nokaltušie koku zari, stādīti jauni kociņi un puķes.

Iedvesmojoties no šī gada Lielās talkas vadmotīva "Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannasistabā", sakopšanas darbi noris arī jūras piekrastē un tās tuvumā - Baltijas jūras un Rīgas Jūras līča piekrastē talka norisinās aptuveni 130 talkošanas vietās.

Savukārt reģionos iedzīvotāji aktīvāk nekā citus gados rosās pie vietējām ūdenstilpnēm, sakopjot un labiekārtojot gan ezeru un upju krastos esošās atpūtas vietas, gan tīrot vietējos parkos esošos dīķus.

Aktīvi labiekārtošanas darbi jau kopš paša rīta noritēja arī Lielās talkas sadarbībā ar Rīga 2014 Eiropas kultūras galvaspilsēta realizētā pagalmu sakopšanas projekta ietvaros. Darbi notika četros Rīgas pagalmos - Lomonosova ielā 2, Vīlipa ielā 6, Grēdu ielā 1 un Bērzupes ielā 31.

(papildināta visa ziņa + jauni foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas