Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināts (16:15) - Sāk pārbaudi par no ātrās palīdzības mašīnas noplūdušo video

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) veiks iekšēju pārbaudi un vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar noplūdušo video, kurā ātrās palīdzības mašīnā redzams politiķis Andris Vilks (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK), kurš lamājās un uzvedas agresīvi, noskaidroja aģentūra LETA.

"Pacientu datu noplūde vērtējama kā rupjš pārkāpums," norāda dienestā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Inga Vītola, NMPD uzskata, ka videoieraksta nokļūšana publiskajā telpā ir rupjš fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums. Personas, kuras vainojamas šajā pārkāpumā, ir saucamas pie atbildības.

Šobrīd ir izveidota Pārbaudes lietas izskatīšanas komisija un notiek dienesta pārbauda. Tāpat dienests vērsīsies Valsts policijā.

Vītola stāstīja, ka piekļuve šādai informācijai ir ierobežotam skaitam cilvēku un to var izdarīt, tikai izmantojot speciālus tehniskus risinājumus. "Drošības līmenis ir augsts, līdz ar to ir pamats domāt, ka notikusi ļaunprātīga rīcība", proti, kāds video ir nodevis trešajām personām, stāstīja NMPD pārstāve.

Tāpat šādi videoieraksti saglabājas vienu mēnesi, līdz ar to šī informācija nav iegūta nesen, sacīja Vītola.

Arī Datu valsts inspekcija norādījusi, ka atbilstoši savai kompetencei ir uzsākusi pārbaudi par publiskoto video - Vilka personas datu nelikumīgu apstrādi.

Kā ziņots, portālā pietiek.com publicēts video no ātrās palīdzības automašīnas, kurā redzams, ka Vilks uzvedas agresīvi, mēģina iekaustīt mediķes un šoferi, lamājas un vizuāli izskatās pamatīgi piedzēries. Uz pamatīgo reibumu norāda arī video redzamās mediķes, kuras aprūpēja cietušo.

Vilks 19.februāra vakarā tika atrasts guļam uz ielas, tāpēc ātrā palīdzība viņu nogādāja slimnīcā. Jau tolaik izskanēja informācija, ka Vilks sarīkojis nekārtības gan slimnīcā, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

Vilks gan toreiz apgalvoja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm, tāpēc izsaukta ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis, arī dzēris viņš esot bijis tikai 50 vai 70 gramus.

Vilks pēc tam tomēr paziņoja, ka nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai "nemestu ēnu" uz viņa pārstāvēto politisko spēku. Tas gan netraucēja viņam atgriezties darbā Rīgas domē.

Nacionālā apvienība pirmdien, 28.septembrī, lems par Vilka izslēgšanu no partijas, bet pats Vilks neplāno nolikt Rīgas domes deputāta mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas