Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (17:29) - Aizdomās par auto vadīšanu alkohola reibumā atstādina Aizkraukles policijas iecirkņa šefu

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis no amata pienākumu pildīšanas ir atstādinājis Aizkraukles iecirkņa priekšnieku Aigaru Zīmeli, jo ir pamats aizdomām, ka viņš šonakt vadījis automašīnu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Par notikušo ir uzsākta disciplinārlieta un šobrīd Zīmelis ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, tāpat paralēli disciplinārlietai notiek administratīvais process, kura ietvaros tiek izvērtēti visi apstākļi. 

Administratīvā lieta ir uzsākta par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, jo Zīmelis no pārbaudes atteicās.

Aģentūra LETA vēsta, ka Zīmelis pārvietojies ar netrafarētu dienesta automašīnu ārpus dienesta laika. Aizkraukles pusē viņu aizturēja VP Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai paredz arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Zīmelis iepriekš bija Aizkraukles rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks.

Ķuzis aģentūrai LETA uzsvēra, ka Zīmeļa atteikšanās no alkohola pārbaudes nav policista cienīga rīcība. Šāda rīcība likumā ir pielīdzināma reālai alkohola lietošanai, tādēļ viņš atstādināts no amata.

Ņemot vērā to, ka šis nav vienīgais gadījums pēdējā laikā, kad policijas darbinieku rīcībā konstatēti disciplinārpārkāpumi, nākamnedēļ sasaukta VP padomes sēde, kurā tiks skatīti jautājumi par darbinieku disciplīnu.

VP padome ir VP lēmējinstitūcija policijas attīstības un stratēģiskajos jautājumos. Padomē darbojas 13 locekļi un priekšsēdētājs - VP priekšnieks.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) jau februārī VP gada pārskata sanāksmē aicināja policistus būt disciplinētiem, jo naudas trūkums nevar attaisnot neizdarību.

VP informācija liecina, ka pagājušogad pieņemti 272 lēmumi par disciplinārsoda piemērošanu policistiem, kas ir par vienu vairāk nekā gadu iepriekš. Par policistu iespējamiem noziegumiem sākti 95 kriminālprocesi, kas ir par sešiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Papildināts no 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas