Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināts (18:20) - Krutojs noliedz baumas, ka Jaunais Vilnis nākamgad varētu notikt Sanktpēterburgā

Konkursa Jaunais vilnis dibinātājs un vadītājs Igors Krutojs trešdien noliedzis baumas, ka festivāls turpmāk tiks rīkots Sanktpēterburgā, ziņo portāls kp.ru.

Iepriekš portāls, muzgazeta.com, vēstīja, ka ir nolemts pārcelt festivāla norisi uz Sanktpēterburgu, tomēr, pats Krutojs šādu informāciju noliedza, to apstiprina arī fakts, ka sākotnējo piecu variantu vietā, kur festivāls varētu notikt, Sanktpēterburga nebija minēta.

Lēmums, par konkursa norises vietas maiņu, lielā mērā esot pieņemts tādēļ, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) šogad īsi pirms konkursa atklāšanas pieņēma lēmumu vairākus konkursa dalībniekus no Krievijas neielaist valstī naidīgu izteikumu pret Latviju dēļ.

Oficiālu atteikumu Jūrmalas Dome gan nav saņēmusi, intervijā 1.Biznesa radio norādīja Jūrmalas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile.

Viņa informē, ka tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu Igora Krutoja lēmumam nebūs, jo budžetu galvenokārt sastāda iedzīvotāju nodokļu maksājumi, tomēr Jūrmala vairākās jomās būs zaudētāja. "Konkurss ir bijusi neatsverama pilsētas reklāma, turklāt, konkursam pārceļoties uz Sanktpēterburgu, zaudētāji būs daudzi Latvijas uzņēmumi," atzina Aile.

Jautāta, kāda būs Jūrmalas Domes rīcība, ja saņemtā informācija par konkursa pārcelšanos uz Krieviju tiks apstiprināta, Aile intervijā norādīja, ka pilsēta noteikti meklēs citus sadarbības partnerus, lai turpinātu rīkot starptautiskus festivālus. "Jūrmala arī darīs visu iespējamo, lai atbalstītu uzņēmējus," norādīja Jūrmalas domes pārstāve.

Mainīts virsraksts un 1. rindkopa, papildināta 2. un 3. rindkopa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas