Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (18:44) - Ģimenes ārsti izsaka neuzticību veselības ministrei un valdībai

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) piektdien biedru sapulcē pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei Ingrīdai Circenei (Vienotība) un valdībai veselības aprūpes pārvaldes jomā, teikts asociācijas izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Uzskatām, ka valsts un valdība nav solidāra ar saviem iedzīvotājiem, pieļaujot situāciju, kurā pacients valsts garantēto veselības aprūpi nesaņem, radot nacionālu valsts apdraudējumu. Neatbalstām tādu valsts un valdības attieksmi, kura nespēj risināt pacientu veselības aprūpes vajadzības, kas garantētu Latvijas valsts un nācijas attīstību," teikts paziņojumā.

Tāpat pausts, ka valdības virzītās "reformas" veselības aprūpē pārsvarā ir pretrunīgas, neefektīvas un netaisnīgas, kā arī uzsvērts, ka atbildība par esošo situāciju veselības aprūpes jomā ir jāuzņemas valdībai.

Circene patlaban slimo, tādēļ pagaidām nekomentē ģimenes ārstu pārmetumus, portālam Diena.lv norādīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

LĢĀA vadītājs Pauls Princis aģentūrai LETA sacīja, ka asociācijas paziņojums Veselības ministrijai tiks nosūtīts pirmdien, līdz ar tādām pašām vēstulēm Saeimai, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība), Eiropas Komisijai un Pasaules Veselības organizācijai.

Par uzticības vai neuzticības izteikšanu veselības ministrei un valdībai nākamnedēļ lems arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija, aģentūrai LETA pastāstīja tās vadītāja Līga Kozlovska. Viņa sacīja, ka personīgi nav apmierināta ar Circenes un valdības līdzšinējo darbu.

Papildināts ar priekšpēdējo rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas