Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (19.00) - NEPLP nolemj ierobežot TV kanāla Rossija RTR retranslāciju Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla Rossija RTR retranslāciju Latvijā, tā biznesa portālu Nozare.lv informēja NEPLP loceklis Andris Ķēniņš.

NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, "izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas Rossija RTR saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu Rossija RTR Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas".

"Pārbaudot Rossija RTR ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu."

Šāda informācija programmā Rossija RTR tikusi atspoguļota regulāri.

NEPLP norāda, ka Drošības policija sniegusi savu vērtējumu par programmas Rossija RTR ziņu un citu raidījumu sižetiem, kurā norādīts, ka notikumi tajos atspoguļoti ļoti tendenciozi un tiek interpretēti atbilstoši Krievijas Federācijas ārpolitikas pamatnostādnēm, attaisnojot pret suverēnu valsti vērstu militāru agresiju, kuru ir nosodījušas lielākā daļa pasaules demokrātisko valstu.

Drošības policija uzskatot, ka programma Rossija RTR vienlaikus ar citiem Krievijas Federācijas kontrolētajiem televīzijas kanāliem izplata tendenciozu informāciju, kura negatīvi ietekmē Latvijas nacionālās drošības intereses.

Kā ziņots, NEPLP jau kādu laiku vērtē Latvijā retranslēto krievu telekanālu ziņu sižetu iespējamos pārkāpumus. Vairākas nedēļas padomes locekļi sēdēs skatījās Monitoringa centra vērtētos sižetus un apspriedās ar juristiem, lai pārkāpumus varētu likumiski pierādīt.

NEPLP lūgusi televīzijas un radio regulatoriem Zviedrijā un Lielbritānijā sniegt informāciju par abu minēto valstu jurisdikcijā esošo TV kanālu Rossija RTR un NTV-Mir ziņu raidījumiem, kas tiek retranslēti Latvijā, kā arī pieprasījusi Latvijā reģistrētajai SIA Pirmais Baltijas kanāls (PBK) šā gada janvāra un februāra ziņu ierakstus.

Visi trīs iesniegumi ir saistīti ar krievu valodā raidošo telekanālu veidoto un Latvijā retranslēto ziņu sižetu par nesenajiem notikumiem Ukrainā atbilstību Eiropas Savienības un attiecīgo valstu likumiem. Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums aizliedz elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem maldināt, veikt naida kurināšanu, aicinājumus uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu.

Jau vēstīts, ka šodien NEPLP ierosināja administratīvo pārkāpumu lietu par iespējamiem likumpārkāpumiem PBK ziņu sižetos. NEPLP pieņēma lēmumu sākt lietvedību administratīvo pārkāpumu lietā par iespējamiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumiem SIA Pirmais Baltijas kanāls programmā PBK raidījuma Laiks sižetos par notikumiem Ukrainā laika posmā no 2014.gada 25.februāra līdz 4.martam.

Papildināts viss teksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas