Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (19:04) - Ķemeru sanatorijas pircējs Arhiidea jau samaksājis daļu no 2,86 miljoniem

Kārtējā kreditoru sapulcē otrdien apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana - īpašumu pārdos nodrošinātajam kreditoram SIA Arhiidea, portālu Diena.lv informēja maksātnespējīgās SIA _Ominasis Latvia _administrators Ainars Kreics.

Pārdošanas cena noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai - 2,86 miljoni eiro.

Kreics sacīja, ka uzņēmums ir ieskaitījis savu nodrošināto prasījumu - nepilnu pusmiljonu eiro -, kā arī samaksājis vēl aptuveni 100 000 eiro. "Maksimālais beigu termiņš visas summas apmaksai varētu būt jūnijs, bet es ceru, ka tas notiks ātrāk," pauda administrators. Kreics apstiprināja, ka Arhiidea ir gatava iegādāties arī kustamo mantu, kas ir ieķīlāta Rietumu bankā, un tāpēc ir vajadzīgs saskaņojums ar banku, vēsta aģentūra LETA. 

Nodrošinātais kreditors Arhiidea ir informējis administratoru par to, ka tālākajā sanatorijas rekonstrukcijas projektā sadarbosies ar SIA Park Hotel Ķemeri. Uzņēmuma pārstāvis Andrejs Danengiršs administratoram esot apstiprinājis, ka rekonstrukcijas gaitā plānots saglabāt sanatorijas profilu, savukārt pēc rekonstrukcijas pabeigšanas - sākt sanatorijas darbību sadarbībā ar pazīstamo franču kompāniju Vichy.

Par pircēja nākotnes plāniem tikusi informēta arī Jūrmalas domes vadība.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī notikušajā izsolē SIA Park Hotel Ķemeri apliecināja savu gatavību iegādāties maksātnespējīgajai SIA Ominasis Latvia piederošo Ķemeru sanatorijas mantas kopumu, taču mēnesi vēlāk administrators Kreics izsoli atzina par nenotikušu, jo uzvarētājs nebija noteiktajā laikā samaksājis par pirkumu.

 ziņa papildināta ar 3. rindkopu, mainīts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas