Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

papildināts (19:28) - Jūrā iepūstais kaitbordists sveiks un vesels atrasts krastā

Sestdienas vakarā beidzot sveiks un vesels atrasts kaitbordists, par kuru bija radušās aizdomas, ka viņš pie Bolderājas iepūsts jūrā un paša spēkiem netiek krastā, vēsta Nacionālie bruņoties spēki. Līdz ar to cilvēka meklēšanas operācija ir pabeigta.

Jūras spēku glābēji zvanu par iespējamu nelaimi saņēma sestdien īsi pēc plkst.15. Ticis ziņots, ka pie Bolderājas kaitbordists nespēj pacelt gaisā pūķi un viņš tiek pūst Saulkrastu virzienā.

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkoja kuģi cilvēka meklēšanai, gatavībā bija arī armijas Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru LETA informēja, ka dienests sestdien saņēmis izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš iepretim Dzintara ielai jūrā bija pamanījis kaitborda pūķi. VUGD glābēji pārsimts metru attālumā no krasta atraduši kaitborda buru, bet cilvēka tās tuvumā nav bijis.

VUGD glābēji buru atdevuši Valsts policijai un par notikušo informējuši arī Krasta apsardzi, kuras struktūras rūpējas par glābšanas darbiem jūrā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Diāna Lūkina aģentūru LETA informēja, ka policija devusies noskaidrot situāciju un sastapusi divus lieciniekus, kuri stāstījuši, ka brīdī, kad bura iepūsta jūrā, kaitbordists bijis krastā, burai līdzi viņš neesot aiznests, tādējādi nekāda nelaime nav notikusi.

Liecinieki policijai stāstīja, ka ar pūķi darbojušies divi cilvēki. Kādā brīdī spēcīgāka vēja brāzma vienu no viņiem uzrāvusi gaisā, vīrietis pūķi atlaidis vaļā un tas iepūsts jūrā. Pēc šāda starpgadījuma abi vīrieši aizbraukuši no pludmales.

Šādos apstākļos arī NBS sākotnēji ziņoja, ka kaitbordists krastā varētu būt izkļuvis paša spēkiem. NBS aicināja viņu sazināties pa telefoniem 115 vai 112. Tomēr vēlāk tika paziņots, ka meklēšanas operācija tiek turpināta un īsi pirms tumsas iestāšanās kaitbordista meklēšanā tika iesaistīts Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Jau līdz ar tumsas iestāšanos meklēšanas operācija tika pabeigta, jo cilvēks beidzot bija atrasts.

Kā ziņots, gada sākumā pie Kolkas raga dzīvību zaudēja kaitbordists Renārs Mileika, kuru arī vējš iepūta jūrā un kurš paša spēkiem netika krastā.

(papildināta visa ziņa; precizēts virsraksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas