Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināts ar FOTO: Tadžikistānā Latvijas delegāciju sagaida ar šprotēm brokastīs

Pirmais, ko ieraudzīja Latvijas delegācija pēc gandrīz piecu stundu lidojuma no Rīgas uz Tadžikistānas galvaspilsētu Dušanbe, bija plakāti latviešu un tadžiku valodās, kuros sveikts Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Līdzīgus plakātus pirms divām nedēļām Latvijas delegācija vēroja arī Uzbekistānā.

Tadžikistānas galvaspilsētā plakāti, kas liecina par Latvijas valsts prezidenta ierašanos, ir redzami vairākās vietās, arī pie Tadžikistānas prezidenta rezidences vārtiem. Žurnālisti jau paspēja aplūkot arī vienu no vietējiem veikaliem Rudaki Plaza un pārliecināties, ka tajā nopērkams gan Food Union ražotie saldējumi Ekselence un Nu Fruit, gan Laimas apelsīnu šķēlītes šokolādē, tāpat arī laša konservi meksikāņu gaumē arKaijas zīmolu. Savukārt kā pierādījums tam, ka Latvijas produkti Tadžikistānā tiešām jau ir pieejami, brokastīs Latvijas delegācijai tika pasniegtas arī šprotes.

Latviju Tadžikistānā pārstāv plaša delegācija, tostarp ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Tāpat delegācijas sastāvā ir Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (Saskaņas centrs).

Vizītes laikā plānots parakstīt vairākus starpvalstu līgumus, tostarp par sadarbību izglītības un zinātnes jomā, tūrisma jomā, sadarbību cīņā pret terorismu, organizēto noziedzību un narkotisko vielu apriti.

Plaša ir arī uzņēmēju delegācija, kurā ir vismaz 50 cilvēku. Viņi šodien piedalās uzņēmēju forumā, kāds paredzēts arī vizītes turpinājumā Mongolijā. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Dienai atzina, ka jau patlaban Latvijas produkti ir pieejami Tadžikistānā, par ko liecina arī Latvijas žurnālistu novērojumi. Par tālāko sadarbību ministrs šodien runās, tiekoties ar Tadžikistānas lauksaimniecības ministru Kosimu Rohbaru (Qosim Rohbar).

Papildināts ar foto!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas