Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts ar FOTO: Ūdensvada plīšanu Berģos varētu būt izraisījis grunts izskalojums

Ūdensvads Berģos pirmdien, iespējams, pārplīsis tādēļ, ka bojātās caurtekas dēļ zem ūdensvada veidojies grunts izskalojums, kā rezultāta ūdensvads sācis sēsties, līdz pārlūzis, aģentūru LETA informēja SIA Rīgas ūdens (RŪ) pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Šis ir viens no iespējamajiem avārijas iemesliem, tomēr precīzu iemeslu varēs pateikt tad, kad eksperti būs izvērtējuši visus apstākļus.

Ūdensvada avārijas novēršanai Berģos šonakt piesaistīti ap 30 speciālistu, kas veikuši priekšdarbus bojātā posma nomaiņai, stāsta Mucenieks. Šorīt ir izņemts bojātais cauruļvada posms un apstrādāti cauruļvada gali, lai varētu iebūvēt jaunu cauruļvada posmu, taču līdz tam nepieciešams saremontēt bojāto caurteku, kuras remontdarbi pašlaik ir sākti.

Aizvadītās nakts vidū, strādājot sūkņiem un ekskavatoriem, izdevās atsegt bojāto ūdensvada posmu. Tika konstatēts ūdensvada garenplīsums, kā arī tas, ka plīsums atrodas tieši tajā vietā, kur zem ūdensvada atrodas bojāta virszemes ūdeņu novadīšanas caurteka, skaidro Mucenieks.

Tika izslēgts bojātais ūdensvada posms, noslēdzot desmit ūdensvada aizbīdņu. Divu stundu laikā šos darbu izdevās paveikt, līdz ar to tika atjaunota ūdensapgāde Rīgas pilsētas labā krasta patērētājiem. Ātru ūdensapgādes atjaunošanu lielā mērā sekmēja apstāklis, ka lielāka daļa no šiem aizbīdņiem tika nomainīti pēdējos gados, skaidroja RŪ pārstāvis.

Pēc aizbīdņu noslēgšanas tika pārtraukta izplūde no bojātā ūdensvada, kas deva iespēju uzsākt bojātā ūdensvada posma atsegšanu. Lai atsegtu bojāto ūdensvada posmu, bija nepieciešams atsūknēt aptuveni 4000 kubikmetru ūdens, kurš atradās izslēgtajā cauruļvada posmā un izskalojuma bedrē. Tika uzstādīti jaudīgi ūdenssūkņi, ar kuriem tika sākta ūdens atsūknēšana.

Pazeminoties ūdens līmenim izskalojuma bedrē, bija nepieciešams no izskalojuma vietas noņemt salūzušo asfaltbetona segumu, lai noteiktu izskalojuma apmērus. Pēc asfalta segas noņemšanas tika konstatēts, ka izskalojums ir aptuveni 70 kvadrātmetri.

Kā ziņots, arī otrdien bojātā ūdensvada dēļ iebraukšana Rīgā pa Vidzemes šoseju pie Berģiem ir slēgta, jo, veicot bojājumu novēršanu, ir radīti nopietni ceļa seguma bojājumi, aģentūru LETA iepriekš informēja Mucenieks.

Avārija bija nopietna - plīsis 80 centimetru diametra ūdensvads, un visā pilsētā bija pazemināts ūdens spiediens. Plīsušais ūdensvads ir aptuveni 100 gadus vecs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas