Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Paplašinās ministra kandidātu loks

Nākamā ekonomikas ministra kandidāta meklējumi uzskatāmi atklāja, ka Vienotības frakcijā ir vairākas grupas. Lai tās konsolidētu un mobilizētu partiju vēlēšanām, Vienotības līderis un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens vēlas aiziet no valdības un pārņemt arī Saeimas frakcijas vadību. Taču viņa pēcteča izraudzīšanās vēl vairāk sašķēlusi partiju. Savu ministra kandidātu ceturtdien oficiāli nosauca arī no Latgales ievēlētie frakcijas deputāti, kuru nominētais pretendents ir bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

No viņa atbalstītāju izteikumiem gan radās iespaids, ka tas drīzāk ir taktisks solis nolūkā vairot Latgales partijas līdera popularitāti. Reģionu pārstāvji arī aicinājuši valdi vienoties par vienu kandidātu – tad frakcijas deputāti lemtu, vai viņu atbalstīt. Vienotības valde sola pirmdien oficiāli paziņot premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) savu lēmumu. Pretendentu sarakstā līdz Lāčplēša izvirzīšanai jau bija Rīgas domnieks Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševiča un Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa. Daļa partijas biedru par favorītu minēja Ķirsi, bet vēl citi pieļāva, ka valde varētu izšķirties par līdz šim neatklātu risinājumu. 

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars Dienai skaidroja, ka sēdē kandidātu nosauks priekšsēdis Ašeradens. Ar viņu sazināties Dienai neizdevās. Valde lemšot, vai atbalstīt priekšsēža izvēli. "Ir atsevišķas personas, kuras kuluāros sauc kandidātus, kas neatbilst patiesībai. Tā tiek kultivētas baumas ar mērķi graut valdes autoritāti un radīt iespaidu, ka Vienotībā ir šķelšanās," teica Kampars. Lūgts komentēt runas par iekšējo cīņu, kurā Kampara kandidāts ir Ķirsis, ģenerālsekretārs atbildēja: "Jūtos pagodināts, bet nav nekāda Kampara kandidāta. Vilnis Ķirsis ir jauns un spējīgs cilvēks, kurš ir piemērots amatam. Nav argumentu, lai viņu kritizētu."

Ķirsim jau bijusi arī tikšanās ar Kučinski, ko premjers žurnālistiem apstiprināja. Pašlaik valdības vadītājs atrodas ārvalstu vizītē. No viņa iepriekš sacītā neradās iespaids, ka kādam no nosauktajiem jau būtu premjera atbalsts. Kučinskis vēlētos, lai Ašeradens paliek amatā. Raksturojot viņu, valdības vadītājs iepriekš bija uzsvēris, ka ļoti svarīga ir ekonomikas ministra kā premjera biedra starptautiskā darbība. Pārstāvot nozari un valdību ārpus valsts, Ašeradens esot apliecinājis sevi kā spēcīgu ministru. Šis esot svarīgs kritērijs. Arī Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ceturtdien žurnālistiem atkārtoja, ka līdz vēlēšanām ir palicis pārāk maz laika, lai tik nopietnas ministrijas vadībā veiktu izmaiņas.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 3.novembra, numurā!

Top komentāri

umlauts
u
Nesmīdiniet, izvirzot staļļa puisi ministra amatam.
Lembe Piebaldzēns
L
Debīlkaku loks pārapstulbinātās Latvijas tautas pauros drīz sasniegs Gaiša Komuņizma Nr. 2. brīnumainos plašumus. Vēl tik pāris gadi jāpabalso par komūnistiem, naclopiem un svoločiem lai viss uz visiem laikiem būtu zajebis boļševistiski-bandītiskajā PSKP šņukurkontekstā iekš to sili.
Toms
T
Kapec tad nevar Lembergu? Ari vecs komunists..slipets zellis..man liekas labaks par to veco komunistu Lacapleesi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas