Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par 1,4 grādiem pārspēts Latvijas siltākās nakts rekords

Pagājušajā naktī augstākā minimālā gaisa temperatūra Latvijā bija +25,6 grādi Skultes novērojumu stacijā, Zvejniekciemā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais Latvijas siltākās nakts rekords bija +24,2 grādi 2021.gada 22.-23.jūnijā Rīgas centrā. Aizvadītajā naktī minimālā gaisa temperatūras novērojumu stacijā galvaspilsētas centrā bija +25,1 grāds.

Tikai Kolkā termometra stabiņš naktī uz pirmdienu noslīdēja zem +20 grādiem - līdz +19,1 grādam. Savukārt Rucavā un Madonā minimālā temperatūra bija +20,0 grādi, valsts lielākajā daļā tā bija +21..+24 grādi.

Desmitos rītā gaiss sakarsa līdz +26..+28 grādiem, dažus grādus zemāka temperatūra bija daļā Kurzemes. Dienā Latgalē un Vidzemē gaidāma tveice līdz +33 grādiem, brīdina sinoptiķi.

Jau ziņos, ka pirmdien, galvenokārt pēcpusdienā un vakarā, Latvijā gaidāmi negaisa mākoņi, kas vietām atnesīs lielgraudu krusu, vētru un stipras lietusgāzes. Iespējami arī virpuļviesuļi jeb tornādo. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valsts teritorijā izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par spēcīgu pērkona negaisu, norādot, ka vēja ātrums brāzmās daudzviet pārsniegs 20 metrus sekundē. Brīdinājums būs spēkā no plkst.13 līdz naktij.

Laikapstākļus nosaka ciklons, no dienvidrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Otrdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +15..+19 grādus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas