Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Par 178,1 miljonu eiro palielina Latvenergo pamatkapitālu

A/s Latvenergo akcionāru sapulcē ceturtdien nolemts uzņēmuma pamatkapitālu palielināt par 178,1 miljonu eiro, ieguldot tajā iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu, liecina uzņēmuma paziņojums biržai Nasdaq Riga.

Latvenergo pamatkapitāls noteikts 790,3 miljonu eiro apmērā. Atbilstošas izmaiņas apstiprinātas Latvenergo statūtos.

Uzņēmuma pamatkapitāla palielināšana saistīta ar pērnā gada 8.oktobra Ministru kabineta lēmumu (MK) atbalstīt pilnīgu elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu. Lēmuma izpildes rezultātā šī gada jūnijā tika samazināts Latvenergo pamatkapitāls, izņemot no tā aktīvu bāzes a/s Latvijas elektriskie tīkli kapitāldaļas, un Latvijas elektriskie tīkli tika nodalīta no Latvenergo koncerna.

Augstāk minētais MK lēmums par pārvades aktīvu nodalīšanu arī paredzēja Latvenergo pamatkapitālu palielināt, ieguldot tajā iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu.

Kā ziņots, jūnijā Latvenergo pamatkapitāls tika samazināts par 222,678 miljoniem eiro, pilnībā nodalot elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora īpašumtiesības. Pēc pamatkapitāla samazināšanas Latvenergo pamatkapitāls ir 612,205 miljoni eiro.

Uzņēmumā skaidroja, ka 2019.gada 8.oktobrī Ministru kabinets atbalstīja pilnīgu elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu, kā izpildes termiņu paredzot šī gada 1.jūliju. Pārvades aktīvu nodalīšana notiks, veicot Latvenergo pamatkapitāla samazināšanu, izņemot no Latvenergo aktīvu bāzes Latvijas elektriskie tīkli kapitāldaļas. Pēc Latvijas elektriskie tīkli kapitāldaļu nonākšanas valsts īpašumā tās tiks ieguldītas Augstsprieguma tīkls pamatkapitālā.

Kā ziņots, Latvenergo koncerna apgrozījums pērn bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

Latvenergo nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. Latvenergo obligācijas kotē biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Top komentāri

Taatasir
T
Atdalot tīklus un samazinot pamatlīdzekļus kapitāla palielināšana nozīmē Latvenergo attīstību izmantojotsavu kreditēšanuin daļēji savu kapitālu. Tātad būs Latvijā vēja parki līdzīgi kā Igaunijā, iespējams Latvenergo un privātās partnerības ietvaros.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas