Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par ABLV Bank likvidatoru iecelts Jānis Rozenbergs

Likvidējamās AS ABLV Bank akcionāri otrdien akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu likvidatoru - Jāni Rozenbergu, informēja banka.

Amatu atstās līdzšinējā ABLV Bank likvidatore Lauma Bērziņa.

Likvidatoru amatā darbu turpina zvērināta advokāte Vineta Čukste-Jurjeva, advokāta palīgs Armands Smans, kā arī finanšu darījumu un uzņēmumu restrukturizācijas eksperts Andris Kovaļčuks.

Bankā norādīja, ka Rozenbergs ir advokātu biroja Rode un Partneri partneris, zvērināts advokāts un tiesību zinātņu doktors. Viņa profesionālā pieredze advokatūrā pārsniedz 20 gadus, galvenokārt nodrošinot klientu aizstāvību kriminālprocesos.

Kopš 2017.gada Rozenbergs ir Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs, vairāku zinātnisko publikāciju un juridisko atzinumu autors, zinātnisko konferenču dalībnieks.

Bankā atzina, ka likvidācijas komiteja turpinās darbu pie Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apstiprinātā kontrolētā likvidācijas procesa īstenošanas, profesionāli, caurspīdīgi un tiesiski īstenojot ne tikai uzņēmuma aktīvu pārvaldīšanu, bet arī nodrošinot kreditoru pārbaudes, kuras īsteno neatkarīgais starptautiskais konsultants EY, kreditoru prasījumu izmaksu un sadarbību ar visām iesaistītajām pusēm, tai skaitā dažādām Latvijas un ārvalstu institūcijām.

Akcionāri un likvidācijas komiteja izsaka pateicību Bērziņai par paveikto darbu, augsti novērtējot viņas ieguldījumu pašlikvidācijas procesa īstenošanā.

ABLV Bank problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) 2018.gada februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. "FinCEN" publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

ABLV Bank apsūdzības ir noraidījusi, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) paziņojis, ka nav atradis pierādījumus ABLV Bank vadības iesaistei kukuļdošanā, kā to savā ziņojumā bija apgalvojusi FinCEN.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas