Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par braukšanu dzērumā Saeimas komisija Spolītim piemēro rakstveida brīdinājumu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma piemērot rakstveida brīdinājumu par braukšanu dzērumā sodītajām parlamentārietim Veiko Spolītim (Vienotība) saistībā ar deputāta ētikas pārkāpumu.

Spolītis ir komandējumā, tāpēc uz komisijas sēdi nevarēja ierasties un savu nostāju skaidrojis rakstiski. Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) skaidroja, ka Spolītis nav devies komandējumā Saeimas uzdevumā, bet gan Vienotības frakcijas uzdevumā, par to esot teikuši frakcijas biedri.

Ētikas kodeksa pārkāpuma lieta ierosināta pēc komisijas vadītāja Vitālija Orlova (Saskaņa) iesnieguma. Orlovs iepriekš komisijas sēdē atgādināja, ka pērn Spolītis ar Saeimas balsojumu tika apstiprināts par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju. Deputāti balsojuma laikā nezināja par Spolīša pārkāpumu, iepriekš pauda Orlovs, piebilstot, ka pēc informācijas publiskošanas Spolītis tika atsaukts no šī amata.

Orlovs arī teica, ka komisijā esot saņemtas daudzas vēstules ar lūgumu sodīt Spolīti par braukšanu dzērumā, tomēr to komisija nevar izdarīt, jo pārkāpums veikts pirms mandāta apstiprināšanas. Tomēr, neinformējot par šo pārkāpumu pirms stāšanas amatā, Spolītis varētu būt pārkāpis deputātu ētikas kodeksu, pirms nedēļas komisijas sēdē akcentēja Orlovs.

Viņš Spolīša rīcībā saskata vairākus Saeimas deputātu ētikas kodeksa pantu pārkāpumus. Pēc politiķa domām, komisijai jāizdiskutē, kā rīkoties līdzīgos gadījumos, jo par pārkāpumu, kas izdarīts pirms mandāta apstiprināšanas, deputātu nevar sodīt.

Jau vēstīts, ka Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem. 

Spolītis paziņoja, ka nolēmis izstāties no partijas Vienotība, bet deputāta mandātu nolikt neplāno. Tāpat viņš vēlas šogad sākt kampaņu par to, cik "negudri alkohola reibumā atrasties pie stūres".

Spolītis turpmāk Saeimā darbošoties kā pie frakcijām nepiederošais deputāts, bet atbalstīs koalīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas