Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par diviem miljoniem eiro palielinās šā gada budžetā noteikto FM, IZM un ZM apropriāciju

ar diviem miljoniem eiro palielinās šā gada budžetā noteikto Finanšu ministrijas (FM), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Zemkopības ministrijas (ZM) apropriāciju, aģentūru LETA informēja FM.

FM vēstulē informēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par nepieciešamību palielināt likumā Par valsts budžetu 2016.gadam noteikto apropriāciju.

IZM lūdz palielināt apropriāciju 584 738 eiro apmērā ministrijas ēkas un telpu remontdarbu veikšanai, Valsts izglītības satura centra darbiniekiem komandējuma izdevumiem, centralizēto eksāmenu materiālu piegādes un saņemšanas no izglītības iestādēm un darbu vērtēšanas nodrošināšanai u.c. izdevumiem.

Savukārt ZM lūdz palielināt apropriāciju 1 192 088 eiro apmērā, tostarp Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) ilgstoši atlikto remontdarbu veikšanai PVD teritoriālajās struktūrvienībās un robežkontroles punktos, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrai uzturēšanas izdevumu segšanai dienesta transportlīdzekļu remontiem, kas ir vecāki par desmit gadiem, biroju remontiem, kā arī signalizācijas un videonovērošanas iekārtu iegādei.

Tāpat apropriācijas palielināšana nepieciešama piemaksām ZM padotības iestādēm kompetentāko amatpersonu motivēšanai, ņemot vērā konkrētās amatpersonas ieguldījumu iestādes mērķu sasniegšanā, virsstundu apmaksas nodrošināšanai u.c. izdevumiem.

Savukārt FM lūdz palielināt apropriāciju 199 537 eiro apmērā projekta "Stiprināt struktūrfondu un kohēzijas fondu jaunās 2014-2020 finanšu perspektīvas ietvaros auditu veikšanu ES fondu programmu ieviešanas sistēmas aģentūrā (revīzijas iestādē)" ieviešanas nodrošināšanai.

FM šomēnes ir paredzējusi noslēgt trīspusēju līgumu starp Horvātijas Revīzijas iestādi, Horvātijas Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas neliela apjoma mērķsadarbības projekta īstenošanu. Pēc minētā līguma noslēgšanas FM Valsts kasē atvērtajā deponēto līdzekļu kontā līdz līdzekļu ieplānošanai budžetā tiks ieskaitīts avansa maksājums 80% apmērā no projekta budžeta summas, lai nodrošinātu ar projekta ieviešanu saistītos izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas