Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Par ieguldījumu Baltijas valstu sadarbības veicināšanā pasniedz medaļas

Saeimas namā Baltijas Asamblejas (BA) svinīgajā ceremonijā ceturtdien par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā pasniegtas BA medaļas, informēja Saeimas Preses dienestā.

Pasākumā uzrunu teica 11.Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība), kura arī saņēma BA medaļu.

"Šis ir nozīmīgs brīdis, jo iezīmē divdesmit gadus kopš jaunas, skaidri eiropeiskas vēstures lapas atšķiršanas Baltijas valstu nebūt ne vienkāršajā vēsturē. Mēs esam visai pasaulei pierādījuši, ka trīs draudzīgu valstu vienotība var mainīt pasaules vēstures gaitu, pārvarēt dažādus šķēršļus, politiskās realitātes un totalitāro režīmu savstarpējās vienošanās," uzrunājot klātesošos, teica Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pēc viņas domām, Baltijas valstu sadarbība ir veiksmes stāsts, ko vajadzētu godāt un stāstīt par to citiem, lai Baltijas valstu sasniegtais būtu kā iedrošinošs paraugs citiem.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Baltijas Asambleja savos divdesmit pastāvēšanas gados ir spējusi saglabāt sevi un mainīties līdzi laikam - arvien vairāk papildus politiskajai dimensijai tā piedāvā un ietekmē konkrētu lēmumu īstenošanu, kas uzlabo iedzīvotāju dzīves līmeni. "Tās ir kopīgas iniciatīvas veselības aprūpes jomā, izglītībā, vides jautājumos un daudzās citās jomās," piebilda Āboltiņa, paužot gandarījumu, ka arvien plašāk izvēršas arī sadarbība starp Baltijas Asambleju un Ziemeļvalstīm.

BA medaļu šodien saņēma bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un parlamenta priekšsēdētāji Anatolijs Gorbunovs, Ilga Kreituse, Alfrēds Čepānis un Solvita Āboltiņa. Medaļas pasniedza arī Mārim Gailim un Valdim Birkavam, kuru valdību laikā tika sasniegti lieli panākumi Baltijas valstu sadarbībā. Apbalvojumu saņemēma arī Aleksandrs Kiršteins, kurš 90. gadu sākumā kā Augstākās padomes deputāts aktīvi iestājās par BA dibināšanu.

Tāpat BA medaļas piešķirtas 10.Saeimas deputātiem Mārim Kučinskim, Oskaram Zīdam un Uģim Rotbergam.

Medaļu saņēma arī Ance Karnupa, kura 90.gadu sākumā, izveidojoties Baltijas Asamblejai, bija gan pirmā BA Latvijas delegācijas sekretāre, gan arī pirmā BA sekretāre. Tāpat medaļa piešķirta tiem Saeimas darbiniekiem, kuri 20 gadu garumā atbalstījuši Baltijas Asambleju un palīdzējuši nodrošināt tās darbību - Saeimas Kancelejas direktora vietniekam Valdim Ziemelim un Stenogrammu nodaļas vadībai - Irēnai Strelčai un Raimondai Klancbergai.

Svinīgās ceremonijas laikā pasniegti arī Baltijas Asamblejas atzinības raksti, ar kuriem BA vēlas pateikties tiem Saeimas darbiniekiem un tām struktūrvienībām, kuru atbildīgais darbs ir veicinājis un nodrošinājis organizācijas attīstību un sekmējis tās labo slavu.

Apbalvojumus pasniedza BA Prezidija locekļi – BA prezidente Laine Radjarve (Laine Radjärv) un BA viceprezidenti - Jānis Reirs un Pauļus Saudargs (Paulius Saudargas).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas