Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par jauno LDz valdes priekšsēdētāju iecelts uzņēmuma valdes loceklis Bērziņš

ar jauno Latvijas dzelzceļa (LDz) valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Edvīns Bērziņš, vēsta Latvijas Televīzija.

Nedz Satiksmes ministrijas vadība, nedz preses dienests pagaidām uz telefona zvaniem neatbild un neskaidro izdarīto izvēli. Tāpat uz zvaniem neatbild jaunais uzņēmuma vadītājs.

Konkurss uz Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdētāja amatu izsludināts pēc tam, kad no šī amata aizdomās par kukuļņemšanu atstādināts ilggadējais kompānijas vadītājs Uģis Magonis. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Magoni tur aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu.

LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi veica SM izraudzīts uzņēmumu SIA Executive Search Baltics. Nominācijas komiteja iesaistījās procesā pēc tam, kad kandidāti bija izvērtēti un palikuši galvenie pretendenti uz amatu. Komiteju vadīja SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, un tajā darbojas arī dzelzceļnieku arodbiedrības pārstāvis Savelijs Semjonovs, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu vērtēšanas procesa izraudzītā "īsā saraksta" kandidātu vidū bija LDz valdes locekļi Aivars Strakšas un Bērziņš, kā arī LDz Cargo vadītājs Māris Bremze, kā arī SIA AV Investments līdzīpašnieks un valdes loceklis Vladimirs Čamāns, uzņēmuma OpusCapita valdes loceklis Aldis Greitāns un kādreizējais Latvijas Pasta vadītājs Māris Kleinbergs, kurš ir loģistikas uzņēmuma SIA Schenker valdes loceklis.

Amata kandidātam tika prasīta izpratne par transporta loģistikas nozares darbības principiem, bija teikts konkursa prasībās kandidātiem uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu.

Kandidātiem tika prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā. Pretendentam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā, ietverot arī administratīvās un finanšu jomas, pieredzei un izpratnei par uzņēmuma/organizācijas darbību Latvijas un starptautiskas konkurences apstākļos.

Kandidātam bija jābūt arī pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, pieredzei liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā (restrukturizācijas, optimizācijas un tamlīdzīgos procesos). LDz nākamajam vadītājam tika prasīta pieredze sabiedriskajās lietās un sabiedriskajās attiecībās gan uzņēmuma iekšienē, gan publiskajā un biznesa telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas