Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par likuma pārkāpumu izbeigts sertifikāts administratoram Laizānam

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas Sertifikācijas centrs par normatīvo aktu pārkāpumiem izbeidzis maksātnespējas procesa administratora sertifikāta darbību Aigaram Laizānam.

Kā aģentūru LETA informēja Administratoru asociācijā, lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu pieņemts Maksātnespējas likuma kārtībā, proti, ja pēdējo divu administratora sertifikāta darbības gadu laikā Maksātnespējas administrācija vismaz divas reizes atzinusi normatīvo aktu pārkāpumus administratora darbībā.

Pārkāpumi administratora darbībā tika konstatēti sūdzību izskatīšanas laikā, un rezultātā ir stājušies spēkā četri Maksātnespējas administrācijas (MNA) lēmumi par pārkāpumu atzīšanu fiziskas personas maksātnespējas procesā.

Maksātnespējas likuma norma par sertifikāta darbības izbeigšanu, pamatojoties uz MNA atzītiem pārkāpumiem, ir imperatīva, un sertifikāta darbības izbeigšanas procedūra neparedz atzīto pārkāpumu rakstura izvērtēšanu vai lietderības apsvērumu izdarīšanu. Līdz ar to administratora Laizāna sertifikāta darbība izbeigta pēc faktisko apstākļu konstatēšanas, proti, ir stājušies spēkā vismaz divi MNA lēmumi, ar kuriem pēdējo divu sertifikāta darbības gadu laikā atzīti pārkāpumi administratora darbībā.

Sertifikāta darbības izbeigšanas procedūrā netiek pārvērtēta administratoru profesionālo darbību uzraugošo institūciju - MNA un tiesas - spēkā stājušos lēmumu, ar kuriem administratora darbībā atzīti pārkāpumi, pamatotība.

Lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu ir pārsūdzams mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas