Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Par sievietes notriekšanu LLU prorektoram piespriež divu gadu cietumsodu

Šodien Jelgavas tiesa atzina Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) zinātņu prorektoru Arni Mugurēviču par vainīgu sievietes notriekšanā uz gājēju pārejas un piesprieda viņam divu gadu cietumsodu, aģentūru LETA informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Krimināllieta šodien izskatīta pēc būtības un pasludināts saīsinātais spriedums.

Tiesa nosprieda Mugurēviču atzīt par vainīgu un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat tiesa piemēroja drošības līdzekli - uzturēšanos noteiktā vietā -, un papildus drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts -, un atstāt tos, līdz spriedums stāsies spēkā.

Tāpat tiesa lēma piedzīt no Mugurēviča kompensācijas diviem cietušajiem, katram 10 000 eiro apmērā. Vēl vienam cietušajam kaitējuma kompensāciju tiesa nenoteica.

Jau vēstīts, ka Mugurēvičs tika apsūdzēts par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2013.gada 7.novembrī Jelgavā, Raiņa ielas un Pētera ielas krustojumā, notriekta kāda gājēja, kas guvusi smagas traumas un ievietota reanimācijā, bet vēlāk slimnīcā nomira, un par šo negadījumu Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Mugurēvičs, tolaik LLU mācību prorektors, aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņš iesaistīts šajā negadījumā un bijis pie automašīnas stūres.

LLU profesors pastāstīja, ka precīzi neatceras negadījuma detaļas, jo braucis saskaņā ar noteikumiem un pirms iebraukšanas krustojumā neesot manījis nevienu gājēju. Viņš minēja, ka viņu apžilbinājušas arī pretī braucošās automašīnas. "Es braucu saskaņā ar noteikumiem, alkoholu nebiju lietojis, ātrums bija mazāks nekā atļautais, arī skatījos, vai nav gājēju, un tiešām nevienu es nemanīju, un man nav ne jausmas, kā uzrādās tā gājēja," skaidroja Mugurēvičs.

Cietušajai tika konstatēts galvaskausa pamatnes lūzums un politrauma, bet vēlāk viņa slimnīcā nomira.

Top komentāri

indigo
i
Žēl cilvēku. Viena dzīve pilnīgi pagalam, otra gandrīz. Gājēju tupiba un neskatīšanās apkārt ir taisni vai pārsteidzoša.
Fogele
F
Ko te cepaties - Fogele savulaik dzērumā nobrauca cilvēku uz trotuāra un par to nedabūja sēdēt nevienu pašu dienu
Buks
B
Nobrauc tantiņu beigtu uz gājēju pārejas un dabū spriedumu- 2 gadi! Lai dzīvo LV humānā tiesa- pati humānākā pasaulē! Zaptes burku zagļi mēdzot dabūt vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas