Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par spīti aizliegumam, ceturtdien Latvijas gaisa telpu šķērsojis Belavia reiss

Par spīti Latvijas valdības lēmumam liegt Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem ielidot Latvijas gaisa telpā, ceturtdien no rīta Latvijas gaisa telpu šķērsojis lidsabiedrības Belavia reiss Minska-Tallina, aģentūrai LETA apstiprināja par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās Latvijas gaisa satiksmes pārstāvji.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs, CAA ceturtdien precizējusi iepriekš izdoto aeronavigācijas informācijas paziņojumu, turpmāk liedzot Baltkrievijā reģistrētu aviosabiedrību gaisa kuģiem izmantot Latvijas gaisa telpu pārlidojumiem arī uz citiem galamērķiem.

Vincevs pauda, ka paziņojums ir ievietots aeronavigācijas informācijas pakalpojumu vietnē un stājas spēkā nekavējoties. Tas nozīmē, ka turpmāk Baltkrievijā reģistrēti aviosabiedrību gaisa kuģiem nav atļauts ne vien lidot uz Latvijas lidostām, bet izmantot Latvijas gaisa telpu arī tranzīta lidojumos.

Baltkrievijā reģistrētās aviosabiedrības Latvijas gaisa telpu var izmantot tikai ārkārtas gadījumos.

Kā ziņots, valdība otrdienas vakarā noteica ierobežojumus Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas, aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Tāpat Latvijas gaisa kuģiem tiek ierobežotas tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas. Lēmums stājas spēkā nekavējoties.

Šādi lēmumi valdības sēdē pieņemti, reaģējot uz Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Minskas lidostā Eiropas Savienības (ES) aviokompānijas "Ryanair" civilo pasažieru gaisa kuģi, izvērtējot aviācijas drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju un atsaucoties Ārlietu ministrijas iniciatīvai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas