Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārdala 1,06 miljonus eiro ERAF finansējuma praktiskas ievirzes pētījumiem

Valdība otrdien atbalstīja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļu pārdali 1 062 000 eiro apmērā no pasākuma Inovāciju granti studentiem īstenošanas uz pasākumu Praktiskas ievirzes pētījumi.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz veikt ERAF finansējuma pārdali pētījumu trešās atlases kārtas projektu īstenošanai, kas iekļauti rezerves projektu sarakstā.

IZM grozījumu anotācijā skaidro, ka Praktiskas ievirzes pētījumi pasākumam plānotais kopējais attiecināmais publiskais finansējums ir ne mazāk kā 97 274 601 eiro, ko veido ERAF finansējums ne mazāk kā 84 020 931 eiro apmērā un nacionālais publiskais valsts budžeta līdzfinansējums ne mazāk kā 13 253 670 eiro apmērā.

Trešajā projektu iesniegumu atlases kārtā pieejamais kopējais attiecināmais publiskais finansējums ir ne mazāk kā 17 302 940 eiro, ko veido ERAF finansējums ne mazāk kā 13 638 980 eiro apmērā un valsts budžeta finansējums ne mazāk kā 3 663 960 eiro apmērā, norāda ministrijā.

Pēc IZM paustā, pirms tika uzsākta šī pasākuma otrās atlases kārtas īstenošanas nosacījumu izstrāde, tika nolemts pasākumā Inovāciju granti studentiem neapgūto finansējumu, kas izveidojies sakarā ar līguma par projekta īstenošanu laušanu, novirzīt Praktiskas ievirzes pētījumi pasākuma rezerves projektu finansēšanai.

Vienlaikus, ņemot vērā inovāciju grantu pasākuma pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas projektu iesniedzēju grūtības ar privātā finansējuma piesaisti, privātā līdzfinansējuma apjoms otrās atlases kārtas īstenošanai tiek samazināts līdz 15% no kopējām attiecināmajām izmaksām un minimālais no komercsektora piesaistāmais privātā finansējuma apjoms tiek samazināts līdz 50 000 eiro.

Lai nodrošinātu labāku izmaksu nepārklāšanās izsekojamību un novērstu dubultfinansējuma risku, grozījumi paredz arī nosacījumu, ka otrās atlases kārtas izmaksas tiks attiecinātas no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas