Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pārdod aviobiļetes par zemām cenām, bet piegādāt "aizmirst"

Par aviobiļešu interneta rezervēšanas vietni Happy Fly šā gada nepilnos trīs mēnešos jau saņemtas piecas sūdzības. Visās cilvēki norāda, ka ir samaksājuši naudu par aviobiļetēm, taču nav tās saņēmuši. Par šo vietni sūdzības saņemtas jau pagājušajā gadā, tāpēc Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina par iespējamu krāpniecību, otrdien raksta laikraksts Diena.

PTAC pārstāve Ilze Žunde Dienai atklāj - pērn sūdzības bijušas par to, ka pēc aviobiļešu iegādes un sākotnējās summas apmaksas uzņēmums pēcāk klientiem prasījis vēl piemaksāt, jo "aviokompānija esot paaugstinājusi cenu". Šogad biļetes pircējiem netiek atsūtītas vispār. Par šādu praksi liecina arī pircēju sūdzības interneta vietnē Sudzibas.lv. Jautāta, kādēļ PTAC nav vērsies policijā, lai vietni bloķētu, Žunde skaidro, ka pirms tam uzņēmums jābrīdina par negodīgu komercpraksi un jādzird tā skaidrojums par notikušo. Tādēļ pēc saņemtajām sūdzībām PTAC vairākkārt mēģinājis sazināties ar uzņēmumu, taču veltīgi. Tas neizdevās arī Dienai. Zvanot atkārtoti uz interneta mājslapā norādīto tālruni, tajā skan vienīgi mūzika. PTAC arī sūtījis oficiālu vēstuli Happy travel, taču atbilde nav saņemta. Līdz ar to PTAC ierosinājis administratīvo lietu par atbildes nesniegšanu, kura tiks skatīta aprīlī.

"Pašlaik likums par negodīgu komercpraksi liedz mums vērsties pie Valsts policijas ar lūgumu bloķēt interneta vietni. Taču Saeima jau ir apstiprinājusi šā likuma grozījumus, kuriem tuvākajā laikā jāstājas spēkā, kas mums ļaus vietni bloķēt," stāsta Žunde. PTAC pārstāve arī aicina apkrāptos pircējus būt aktīviem un pašiem vērsties policijā ar iesniegumu.

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Nelaimīgs ar "laimīgo lidojumu", jeb Lēti pērc, dārgi maksā, otrdienas, 25.marta, laikraksta Diena 5.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas