Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Partijas biedri: Ar kandidatūras noņemšanu Dombrovskis sevi atkal parādījis kā komandas cilvēku

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), noņemot savu kandidatūru no Eiropas Tautas partijas (ETP) Eiropas Komisijas (EK) prezidenta kandidātu listes, kārtējo reizi parādījis, ka domā par komandu, nevis tikai savām interesēm, uzskata portāla Diena.lv aptaujātie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti no ETP grupas un Vienotības.

"Ja ETP grib iziet pēc iespējas vienota finiša taisnē, tad, protams, Valdis rīkojās pašaizliedzīgi, atkal kārtējo reizi parādīdams, ka viņš domā nevis par sevi, bet par kopumu," vērtēja Sandra Kalniete. Līdzīgu viedokli pauž Kārlis Šadurskis: "Ja mēs - Eiropas Tautas partija - gribam iet ar vienotu pozīciju, droši vien Dombrovskis darīja pareizi, lai balsis nedalās."Neapmierināta ar ekspremjera lēmumu ir deputāte Inese Vaidere. Viņa domā, ka Dombrovskis būtu ieguvis gana lielu atbalstu un būtu parādījis ļoti labus rezultātus. "Manā skatījumā atbalsts bija ļoti liels - izteikti lielāks Ziemeļvalstīs un pat tādās valstīs kā Vācija, Austrija. Mazāks, protams, dienvidvalstīs, jo tur Valda politika, kas centusies salāgot savus ienākumus ar izdevumiem, nedzīvot uz parāda un rūpēties par izaugsmi, varbūt ir mazāk populāra." Vienlaikus arī Vaidere atzīst, ka ekspremjers tagad sevi parādījis kā komandas spēlētāju, kas vēlāk varot tikt novērtēts, dodot labas izredzes ieņemt nozīmīgu komisāra portfeli.Savukārt Krišjānis Kariņš uzsver, ka būtiskāk par kandidēšanas detaļām ir pats fakts, ka līdz ar iekļūšanu starp trīs kandidātiem Latvijas ekspremjers cēlis mūsu valsts nozīmīgumu Eiropā. "Dombrovskis ir pacēlis sevi pašā krējuma augšgalā."Neviens no eiroparlamentāriešiem nav līdz galam pārliecināts, ka tieši ETP kandidāts uz EK prezidenta amatu - Luksemburgas ekspremjers Žans Klods Junkers - kļūs par nākamo komisijas prezidentu. Tas būs atkarīgs no gaidāmo EP vēlēšanu rezultāta. Tāpat jāņem vērā, ka vienošanās par Žozē Manuela Barrozu pēcteci tiks panākta vienotā paketē ar pārējiem augstajiem amatiem – ES Padomes prezidentu, EP prezidentu, augsto ārlietu pārstāvi u.c."Tas ir atkarīgs no tā, kā viņi tās spēles spēlēs un cik lielā mērā viens labs kandidāts noēdīs citas spēcīgas valsts kandidātu. Tad viņi sāks lūkoties pēc kompromisa kandidāta. Un tur nu Valdis Dombrovskis ir ideāls," vērtēja Kalniete. "Ir skaidrs, ka mēs ievēlēsim Junkeru, bet vai Junkers būs īstais kandidāts, šobrīd neviens nezina," sacīja Šadurskis.Visi partijas biedri ir pārliecināti, ka tieši Dombrovskis nākamajai EK būtu piešķīris dinamismu, kas trūkst gados vecākajam, bet ar lielu Eiropas lietu pieredzi apveltītajam Junkeram. "Ja Eiropa grib jaunu elpu, vajadzīgas arī jaunas sejas," bilda Kalniete.Jau ziņots, ka ETP līdz kongresam Dublinā bija jāsaīsina EK prezidenta amata kandidātu liste līdz vienam cilvēkam. Līdz pēdējam tam pretojās iekšējā tirgus komisārs Mišels Barnjē, taču bijušais Latvijas valdības vadītājs Dombrovskis pirms izšķirošā balsojuma atsauca savu kandidatūru par labu līderim -  Luksemburgas ekspremjeram Junkeram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas