Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pārtikas ražotājs Forevers sakarā ar uzņēmumā atklāto Covid-19 uzliesmojumu darbiniekiem organizēs transportu uz darbu

Ņemot vērā, ka uzņēmuma ražotnē 19 darbiniekiem atklāta inficēšanās ar Covid-19, no šodienas pārtikas ražotājs Forevers organizē transportu saviem darbiniekiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Inga Galkina.

Uzņēmums jau iepriekš vērsies SIA Rīgas satiksme, aktualizējot nepietiekamo reisu skaitu 50.autobusa maršrutā noslogotākajos dienas laikos, tomēr priekšlikums joprojām nav sadzirdēts.

Lai arī aizvadītās divas diennaktis uzņēmuma darbiniekiem nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19 un šobrīd epidemioloģiskā izmeklēšana vēl turpinās, uzņēmums turpina pastiprināt jau ieviestos drošības un veselības aizsardzības pasākumus.

Uzņēmuma pārstāve skaidro, ka dienas aktīvajos laikos 50.autobusa maršrutā kursē divi, atsevišķos gadījumos trīs autobusi stundā, kas ir nepietiekami, ņemot vērā šajā ceļa posmā izvietoto juridisko personu skaitu un strādājošo skaitu.

Par pirmajām problēmām Forevers pašvaldības uzņēmumam ziņoja vēl ārkārtējās situācijas laikā šī gada aprīlī. Tajā brīdī situācija bija kļuvusi dramatiska, jo reisu skaits tika samazināts, kas apgrūtināja divu metru distancēšanās ievērošanu. Kursējošie autobusi rīta un vakara stundās bija pārpildīti, un situāciju risināt SIA Rīgas satiksme aicināja ar Veselības ministriju.

Toreiz savā atbildē uzņēmumam Rīgas satiksme norādījusi, ka reisu skaits samazināts krītošā pasažieru skaita dēļ, vienlaikus uzsverot, ka jaunu maršrutu izveidei nepieciešami papildu resursi, kā arī pirms jebkura jauna maršruta izveides ir jāveic padziļināta situācijas izpēte, izvērtējot potenciālo pasažieru plūsmu maršrutā un to, vai maršruts būs racionāls un pamatots no ekonomiskā viedokļa.

Forevers Mārketinga daļas vadītājs Renārs Smikersts atzīmē, ka vēl ārkārtējās situācijas laikā uzņēmums vērsa uzmanību uz to, ka 50.autobusa maršrutā nepieciešams palielināt reisu skaitu.

"Ja tajā brīdī uz mūsu aicinājumu saņēmām atrunu par ārkārtējo situāciju un ekonomisko nepamatotību veikt izmaiņas maršruta grafikā, tad šobrīd no Rīgas satiksmes sagaidām konkrētu rīcību, jo pasažieru pārvadāšana konkrētajā maršrutā nav sakārtota," skaidro Smikersts.

Lai ierobežotu savu darbinieku saskarsmi ar apkārtējiem un aizsargātu viņu veselību, uzņēmums atgriezies pie pašu organizēta transporta.

Tikmēr darbiniekiem vecumā no 60 gadiem Forevers ir piedāvājis izņemt uzņēmuma apmaksātu atvaļinājumu. Vai to darīt, ir katra darbinieka individuāls lēmums.

Uzņēmums pastiprina arī citus jau līdz šim ieviestos veselības un drošības pasākumus saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas vadlīnijām, uzņēmumā veicot dezinfekciju un ozonēšanu saskaņā ar noteiktu grafiku.

Darbiniekiem joprojām ir pieejami gan cimdi un sejas aizsargmaskas, gan arī dezinfekcijas līdzekļi. Visiem darbiniekiem tiek mērīta ķermeņa temperatūra, savukārt pie ražotnes ēkas, pastiprinot kontroli, šodien ir izvietota vēl papildu autonoma ierīce ķermeņa temperatūras mērīšanai.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā trīs ražotnes darbiniekiem atklāta Covid-19 saslimšana. Veicot nepieciešamos pasākumus sadarbībā ar SPKC, apzinātās kontaktpersonas, kas novirzītas uz pašizolāciju.

Tāpat atbilstoši Veselības ministrijas rekomendācijām pirmdien veikta apjomīga testēšana, kas organizēta noteiktā lokācijā, ievērojot epidemiologu norādījumus par saskarsmes ierobežojumiem.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sniegtās informācijas, testēšanā slimība konstatēta vēl 16 darbiniekiem, līdz ar to kopumā Covid-19 konstatēts 19 Forevers strādniekiem.

Uzņēmumā uzsver, ka ražotnē un visā uzņēmuma ēkā ir veikta pastiprināta telpu dezinfekcija, tiek uzturēti epidemioloģiskie drošības pasākumi - distancēšanās, sejas aizsargmasku un cimdu izmantošana, dezinfekcijas līdzekļu pieejamība, ķermeņa temperatūras mērīšana uzņēmuma darbiniekiem un apmeklētājiem u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas