Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pasaules Banka: Latvijai atgūto starptautisko finanšu tirgu uzticību ir viegli pazaudēt

Latvijai atgūto starptautisko finanšu tirgu uzticību ir viegli pazaudēt, otrdien publicētā intervijā laikrakstam Dienas Bizness (DB) atzinis Pasaules Bankas (PB) Centrāleiropas un Baltijas valstu direktors Pīters Herolds (Peter Harrold).

Pēc viņa teiktā, Latvija šobrīd starptautiskajos tirgos izskatās daudz labāk nekā pirms gadiem diviem. "Progress ir patiešām iespaidīgs, taču cīņa vēl nav beigusies, te vēl ir daudz darāmā. Taču progress tiešām ir ievērojams," teica  Herolds.

Viņš atzinīgi novērtēja veiktās reformas izglītības un veselības jomās. "Manuprāt, ja viss, kas ir paveikts, tiek uztverts kā īslaicīgi pasākumi uz krīzes laiku, tad nav pamata īpaši paļauties uz ilgtspēju. Bet es domāju, ka dažās jomās, piemēram, izglītības sistēmā un veselības aprūpes sistēmā ir veiktas pietiekami plašas strukturālas reformas. Arī sadarbība attiecībā uz ekonomisko problēmu risināšanu starp valdību, darba devējiem un darba ņēmēju pārstāvjiem ir uzlabojusies. Turklāt Latvija ir valsts, kas ir apveltīta ar labu atmiņu, tādēļ es ticu, ka jūs vēl ilgi atcerēsieties tās mācības, ko esat saņēmuši pēdējo divu gadu laikā,"  teica PB Centrāleiropas un Baltijas valstu direktors.

Herolds norādīja, svarīgi šīs mācības nepazaudēt pirmsvēlēšanu laikā. "Pēdējās vēlēšanās centrālais jautājums bija ekonomikas stabilizācijas programma, tās īstenošana. Vēlēšanas bija kā referendums, kurā iedzīvotāji pauda savu attieksmi pret valdības īstenoto ekonomikas stabilizācijas programmu. Nākamās vēlēšanās droši vien arī dominēs šie jautājumi, kaut arī, protams, liels uzsvars tiks likts uz pretkorupcijas jautājumiem,"  prognozēja PB pārstāvis.

"Protams, populisma pieauguma draudi pastāv, taču, ja tie nedominēja iepriekšējā vēlēšanu kampaņā, tad nedominēs arī tagad. Starptautiskie finanšu tirgi ir izrādījuši lielu uzticēšanos Latvijai, tās spējai īstenot saprātīgu fiskālo politiku un ekonomikas stabilizācijas programmu. Šobrīd uzticēšanās Latvijai starptautiskajos finanšu tirgos ir atjaunota, taču to ir viegli atkal pazaudēt. Tādēļ ekonomikas stabilizācijas programmas turpināšana vēl arvien būs kritiski svarīgs jautājums. Domāju, Latvijas politiķi to tomēr apzinās,"  teica Herolds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas