Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašizolācija Latvijā nebūs jāievēro pēc atgriešanās no četrām valstīm

No sestdienas pašizolācija Latvijā nebūs jāievēro pēc atgriešanās no Somijas, Norvēģijas, Kipras un Vatikāna, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Izmaiņas ir notikušas, jo ir mainīti principi, pēc kādiem tiek noteikts pašizolācijas prasības slieksnis, proti, turpmāk šis slieksnis būs pielāgots Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības ar Covid-19 rādītājam uz 100 000 iedzīvotāju.

Līdz šim pašizolācija bija jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 25, bet no sestdienas šis rādītājs tiks paaugstināts līdz 40,4 gadījumiem, jo tāds ir aktuālais saslimstības ar Covid-19 līmenis Latvijā.

Vatikāns ir vienīgā no SPKC sarakstā esošajām Eiropas valstīm, kurā nav reģistrēti Covid-19 pacienti.

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Andoru, kurā ir visaugstākā saslimstība jeb 1069,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kā arī caur Spāniju, Čehiju, Nīderlandi, Beļģiju, Franciju, Apvienoto Karalisti un Islandi. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs novērtēts kā ļoti augsts. 14 dienu kumulatīvais rādītājs pārsniedz 200 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Luksemburgu, Slovākiju, Rumāniju, Ungāriju, Slovēniju, Austriju, Īriju, Maltu, Portugāli, Dāniju, Šveici, Horvātiju, Poliju, Monako, Sanmarīno, Zviedriju, Itāliju, Lietuvu, Bulgāriju un Igauniju. Šajās valstīs 14 dienu kumulatīvais rādītājs pārsniedz 50 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Sabiedrības veselības apdraudējums novērtēts kā augsts.

Savukārt kā vidēji augsts tas novērtēts Lihtenšteinā un Vācijā. Tajās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits nedaudz pārsniedz 40,4 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ vai Apvienotajās Karalistes, pašizolācija jāievēro, ceļojot no Gruzijas, Tunisijas un Kanādas. Savukārt pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes un Taizemes. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Atgriežoties no citām SPKC sarakstā neminētajām valstīm, ir jāievēro pašizolācija.

Saskaņā ar SPKC informāciju no pirmdienas, 12.oktobra, regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti arī uz Nīderlandi un Beļģiju. Lidojumu aizlieguma sarakstā saglabājas arī Andora, Spānija un Čehija, savukārt uz Franciju regulārie pasažieru pārvadājumi var atsākties.

papildināta no 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas