Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pasta balodis pārslogots

Par atsevišķu žanru mikroblogošanas vietnē Twitter kļuvusi sūkstīšanās par VAS Latvijas pasts pakalpojumu un apkalpošanas kvalitāti. Garas rindas nodaļās, lēns serviss, pazudušas vēstules, "iemarinējušies" sūtījumi, vēl kāds lietotājs publicējis fotoattēlu, kurā redzams, ka Latvijas pasta dienesta auto pie lielveikala novietots invalīdu stāvvietā. Par Latvijas pasta problemātiku pirmdien raksta avīze Diena.

"Gribi izjust dzīves nesteidzīgo plūdumu? Apciemo @latvijas_pasts 84. nodaļu. Rindā 50 cilvēku, meditatīvā tempā strādā 1,5 lodziņi," - šādu vēstījumu aizvadītās nedēļas nogalē savā profilā publicēja Dace. Diena devās uz minēto pasta nodaļu Purvciemā, Ūnijas ielā, lai situāciju novērtētu klātienē.

Vizīte tika iepriekš saskaņota, un, iespējams, šī iemesla dēļ Dienas ierašanās brīdī pa darbiniecei sēdēja aiz visām piecām apkalpošanas letēm. Par spīti tam, izņemtais kārtas numuriņš nostādīja fakta priekšā - rinda pienāks pēc 30 cilvēkiem. Uzņemot laiku, Diena secināja, ka viens klients tiek apkalpots vidēji piecas minūtes, un klātesošie Dienai atklāja, ka savu kārtu gaidījuši apmēram pusstundu. Šī iemesla dēļ vērojama tendence, ka ienākušie klienti paņem kārtas numuriņu un uzreiz iziet pa durvīm, lai tuvākajā rādiusā nokārtotu vēl kādas darīšanas vai vienkārši pastāvētu svaigā gaisā.

"Pensionāri veido lielu mūsu klientūras daļu, pasts viņiem bieži vien ir tuvākā un ierastākā pakalpojumu saņemšanas vieta, un dažkārt lietas viņiem nākas skaidrot ilgāk. Taču rindas ir viļņveidīgas - pieplūdums ir pensiju saņemšanas dienās, tuvojoties rēķinu apmaksas termiņiem, arī kad ir akcijas, kad noteiktā laikā kādu preci vai pakalpojumu var iegūt par īpašu cenu," skaidrojusi Latvijas pasta Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa. Viņas arsenālā ir vairāki attaisnojumi garajām rindām: trūkst darbinieku, vai arī "sastrēgumstundās" viņi devušies pusdienot, turklāt "tagad ir vīrusu laiks, vai tad jums redakcijā darbinieki neslimo?"

Problēmas ar apkalpošanas un pakalpojumu kvalitāti šajā valsts uzņēmumā nav īslaicīgas. Pēc atslēgas vārdiem Latvijas pasts aplūkojot ierakstu vēsturi tviterī, redzams, ka lielākā daļa atsauksmju ir negatīvas un, ja arī uzraksta ko labu, tad pateicībā par kļūdu novēršanu vai uzņēmuma rīkotajām mārketinga kampaņām.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 13.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas