Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pastardienas pulksteņa rādītāji pavirzīti 30 sekundes uz priekšu

ASV zinātnieki pavirzījuši simboliskā Pastardienas pulksteņa rādītājus par 30 sekundēm uz priekšu tuvāk globālās katastrofas atzīmei, vēsta žurnāls Bulletin of Atomic Scientists.

Pasaule šobrīd atrodas divas minūtes pirms pusnakts, kas simbolizē globālo katastrofu. Tik tuvu globālajai katastrofai pasaule nav atradusies kopš 1953.gada.

Zinātnieku bažas raisījuši Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumi, investīcijas kodolieročos, kā arī klimata pārmaiņu turpināšanās. Daļēji pulksteņa rādītāju pavirzīšanu uz priekšu noteikusi arī ASV prezidenta Donalda Trampa "neprognozējamība", kas īpaši parādās viņa paziņojumos tviterī.

Lēmumu pavirzīt Pastardienas pulksteņa rādītājus pieņēmuši zinātnieki, kuru vidū ir arī 15 Nobela prēmijas laureāti. Jaunākajā žurnālā publicētajā ziņojumā zinātnieki kritizē ne tikai Trampa izteikumus, bet arī "citus pasaules līderus, kuri tādā veidā spriež par atomkaru un klimata pārmaiņām". Zinātnieki uzskata, ka starptautiskā diplomātija ir pārvērtusies par "apvainojumiem".

Bulletin of Atomic Scientists publicētajā ziņojumā valdības aicinātas pastiprināt centienus cīņai pret klimata pārmaiņām. Drošības politikas jomā ASV aicinātas sākt sarunas ar Ziemeļkoreju bez iepriekšēju nosacījumu uzstādīšanas. Tāpat ir jāsaglabā Irānas kodolvienošanās un jāmazina spriedze ASV un Krievijas attiecībās.

Žurnāls norāda, ka Pastardienas pulksteņa rādītājiem jādemonstrē sabiedrībai, cik tuvu pasaule ir pietuvojusies apokalipsei.

Pirmais ziņojums tika publicēts 1947.gadā, kad pulksteņa rādītāji atradās septiņas minūtes pirms pusnakts.

Pērn zinātnieki pulksteņa rādītājus jau pavirzīja 30 sekundes uz priekšu, reaģējot uz Trampa paziņojumiem par nepieciešamību palielināt ASV kodolpotenciālu.

Top komentāri

hmmm
h
Neviens neapstrīd globālo sasilšanu - tas ir fakts par ko var viegli pārliecināties ikviens aplūkojot pēdējo 150 gadu temperatūru mērījumus. Tiešam palicis siltāk. Bet, šķēpi tiek lausti par sekojošo: 1. Kas īsti ir cēlonis? Vai tiešām, tikai CO2 izmeši? Ir ļoti korekti pētījumi, kas pierāda ka viss nav tik vienkāŗsi. Ir piemēram, tezē ka siltumu palielina izmaiņas Saules starojuma intensitāte - un to mēs nekādi nevaram mainīt. 2. Planētai Zeme ir DABIGI, NORMALI un IERASTI mainīt klimatu - ir bijuši neskaitāmi ledus laikmeti un laikmeti kad bijis ļoti ļoti silts.. Krasta līnijas mainās, vienas dzīvniekus sugs izmirst, vietā nāk citas. Tas ir normāls process, kuram cilvēce gan spēj gan ir neskaitāmas reizes spējusi pielāgoties. Holande ir lielisks piemērs tam, ka atrašanās zem jūras līmeņa vispār nav problēma. 3. Un tad kad sāksies sasalšanas cikls, ko tad tie panikas cēlāji propogandēs - steigšus dedziniet visu kas ģenerē CO2 lai temperatūra tik strauji nedziest?
jā gan
j
Ja sunim nav ko darīt...
Globaalistu bazha
G
Bada dzeguzes taisa paniku, jo cer dabuut grantus savai vaimanologu "zinaatnei"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas