Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
No Liepājas partijas kā sestais deputāts domē iekļuvis futbolists Māris Verpakovskis

Pašvaldībās ievēlēti sportisti, mūziķi un citi sabiedrībā zināmi cilvēki

Arī šogad, kā ierasts Latvijas politikā, uz amatiem pašvaldībās daudzviet kandidēja ne tikai politiķi un uzņēmēji, bet arī sabiedrībā zināmi cilvēki no sporta un kultūras nozarēm. Portāls Diena.lv piedāvā apkopojumu par dažiem no deputātu mandātu ieguvušajiem, kas aktīvajā politikā iesaistījušies pirmo reizi.

Rīgā, kā jau ziņots, 5% barjeru pārvarēja pieci partiju saraksti. No saraksta Latvijas Reģionu Apvienība/Latvijas attīstībai atbalstu darbam Rīgas domē ieguvusi basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (saņemti 6300 plusi), bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors un režisors Andrejs Žagars (saņemti 5107 plusi) un literatūras skolotāja, dzejniece un literatūrzinātniece Iveta Ratinīka (saņemti 1364 plusi).

No Jaunās konservatīvās partijas (JKP), kas ieguva 9 vietas Rīgā, lielu atbalstu saņēma rakstniece Eva Mārtuža (saņemti 2215 plusi), kas no saraksta 11.vietās, pēc CVK datiem, pakāpusies uz 5.vietu.

No Liepājas partijas kā sestais deputāts domē iekļuvis futbolists Māris Verpakovskis (saņēmis 1255 plusus). Savukārt no saraksta Vienotība/Politiskā partija Izaugsme/Latvijas attīstībai par Ķekavas novada deputātu ir kļuvis futbolists Rihards Gorkšs (saņemti 183 plusi). 

Edžus Ķaukulis, kurš plašāk pazīstams kā humoristiskās mūzikas grupas Transleiteris dalībnieks, saņemot 243 plusus, iekļuvis Vecpiebalgas novadā no saraksta PAR jaunajiem!. 

Ērgļu novadā, saņemot 242 plusus, ievēlēts televīzijas raidījumu vadītājs un dabas draugs Māris Olte (Kopā ir spēks). Olte aģentūrai LETA sacījis, ka negrasās pamest darbu televīzijā.

Bet Ozolnieku novadā no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlēts hokejists Miķelis Rēdlihs (saņēmis 193 plusus).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas