Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pašvaldību koordinatorus aicina pieteikties konkursam Lielajai Talkai

Šogad Lielās Talkas vadmotīvs ir "Tīra Latvija sākas Tavā galvā!", un tā mērķis ir aicināt cilvēkus ne tikai sakopt apkārtni, bet arī savā ikdienas dzīvē piemērot principus, kas atbilst Lielās Talkas galvenajam mērķim - Latvija 2018.gadā ir tīrākā valsts pasaulē, portālu_ Diena.lv _informēja Lielās Talkas koordinatore Anna Blaua.

"Pat ja lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nevēlas piedalīties Lielajā Talkā, mēs varam šajā dienā vismaz mudināt cilvēkus rīkoties zaļāk, samazinot savas ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Piemēram, šajā dienā izmazgāt veļu bez pulvera vai pamēģināt traukus nomazgāt ar sodu bez ķīmiskajiem mazgāšanas līdzekļiem. Ne tikai atkritumu nemešana mežā vai to vākšana pēc citiem atpūtniekiem, bet arī elektroenerģijas taupīšana, pārvietošanās ar velosipēdu, puķu stādīšana uz balkoniem vai kopā ar kaimiņiem pagalma soliņa nokrāsošana ir labs darbs ir labs ieguldījums tīrākai un zaļākai Latvijai," uzskata Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Ar vadmotīvu "Tīra Latvija sākas Tavā galvā" šogad norisināsies arī Lielās Talkas pašvaldību koordinatoru konkurss. Tā ietvaros koordinatori no dažādiem Latvijas reģioniem tiek aicināti organizēt seminārus, lekcijas un dažādas radošas aktivitātes ar mērķi veicināt savas pašvaldības iedzīvotājus mainīt savas ikdienas paradumus un pievērsties zaļajam dzīvesveidam, kā arī pēc iespējas vairāk šai akcijai piesaistīt tos cilvēkus, kuri šādam dzīvesveidam netic.

Konkursa ietvaros koordinatori arī tiek aicināti uzņemt video, aicinot piedalīties Lielajā Talkā vai ikdienā "dzīvot zaļāk". Tie vēlāk tiks ievietoti Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv, un, sākot ar 18.martu, par tiem sāksies iedzīvotāju balsošana. Balsojuma rezultāts ietekmēs piešķirto punktu skaitu kopvērtējumā - jo lielāks balsojums, jo vairāk punktu. Potenciālie konkursa dalībnieki ir aicināti pieteikt dalību līdz 15.martam sūtot savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju uz e-pastu [email protected].

Ar pilnu konkursa nolikumu iespējams iepazīties Lielās Talkas oficiālajā mājas lapā www.talkas.lv.

Pirmās Lielās Talkas aktivitātes šajā gadā jau ir sākušās. Svētdien, 3.martā, notika kārtējā Lielās Talkas rīkotāju un atbalstītāju organizēta Lojas upes sakopšanas talka. Tā notika Ūdenstilpņu sakopšanas programmas ietvaros, kas ir viena no Lielās Talkas apakšprogrammām. Sakopšanas talkā upe tika attīrīta no sakritušajiem kokiem, zariem un citiem aizsprostojumiem, kā arī veikti citi sakopšanas darbi, lai upi padarītu pieejamāku laivotājiem un citiem ūdenstūristiem.

Jau ziņots, ka Lielā Talka šogad norisināsies 20.aprīlī un arī šogad tās uzmanības centrā ir ūdens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas