Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Patēriņa cenas februārī, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājušās par 0,3%

Vidējais patēriņa cenu līmenis šā gada februārī, salīdzinot ar 2012.gada februāri, palielinājās par 0,3%. Precēm cenas pieauga par 0,4%, bet pakalpojumiem – par 0,2%. Pēdējo 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 1,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām 2013.gada februārī, salīdzinot ar 2012.gada februāri, bija cenu kāpumam pārtikai, ar mājokļa uzturēšanu saistītām precēm un pakalpojumiem, kā arī cenu kritumam sakaru pakalpojumiem.

Pārtikas grupā cenas pieauga dārzeņiem un kartupeļiem, olām, maizei un graudaugu izstrādājumiem, svaigai gaļai, augļiem, savukārt lielākais cenu kritums bija vērojams sieram, cukuram, tējai un kafijai.

Mājokļa grupā cenu kāpums bija vērojams mājokļa īres maksai par 8,0%, citiem mājokļa uzturēšanas pakalpojumiem – par 3,7%, siltumenerģijai – par 0,5%.

Telekomunikāciju ierīcēm cenas samazinājās par 11,3% un telekomunikāciju pakalpojumiem – par 6,6%.

Šā gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas samazinājās par 0,1%. Precēm vidējais cenu līmenis samazinājās par 0,2%, bet pakalpojumiem pieauga par 0,1%.

Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām februārī bija cenu kritumam ar mājokļa uzturēšanu saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai,kā arī cenu kāpumam transportam.

Mājokļa grupā cenas samazinājās siltumenerģijai par 3,1%, materiāliem mājokļa uzturēšanai un remontam – par 0,7%, savukārt cenas pieauga mājokļa īres maksai par 0,8%.

Transporta grupā vidēji par 1,6% sadārdzinājās degviela, tai skaitā benzīns – par 2,2%, dīzeļdegviela – par 1,0%, bet auto gāze kļuva lētāka par 2,0%.

Pārējās patēriņa grupās nozīmīgākie cenu kritumi bija vērojami personīgās aprūpes precēm, apaviem, īslaicīgas lietošanas mājsaimniecības precēm. Cenas pieauga farmaceitiskajiem produktiem un tabakas izstrādājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas