Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Patversmē Zilais krusts inficēto skaits pieaudzis līdz 31

Evaņģēlisko kristiešu draudzes nakts patversmē Zilais Krusts konstatēts vēl viens jauns ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimušais, tādējādi kopējais sasirgušo skaits pieaudzis līdz 31, šodien preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Savukārt Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte aģentūrai LETA norādīja, ka patversmē varētu tikt pagarināts sākotnēji noteiktais karantīnas laiks.

Šāds lēmums varētu būt nepieciešams, jo pēdējais Covid-19 pozitīvais klients patversmē ievests viens pagājušajā nedēļā. 

Kondrāte izcēla, ka gan patversmes klienti, gan brīvprātīgie darbinieki ar situāciju tiek galā. Viņa atzīmēja, ka klienti paši sevi ir motivējuši un ar viņiem regulāri sarunājas sociālais darbinieks.  

Departamenta direktore atzīmēja, ka ir bijuši nepatīkami incidenti, kas saistīti ar medijiem, proti, tikuši izmantoti droni, lai filmētu patversmē notiekošo. Mediju uzmanības dēļ vairāki klienti arī atteikušies no atrašanās pie patversmes uzstādītajā nošķiršanas teltī, jo viņi visu laiku tikuši uzrunāti un fotografēti no žoga otras puses. Tāpat esot bijis gadījums, kurā kāds žurnālists patversmes klientam ir piedāvājis alkoholiskā dzēriena devu, apmaiņā pret informāciju par patversmē notiekošo. Kondrāte gan atzina, ka situācija ir atrisinājusies ar policijas palīdzību, tostarp, ierobežojot gaisa satiksmi virs patversmes teritorijas.  

Savukārt sociālā aprūpes centrā Stella Maris, kur ar Covid-19 inficējies viens darbinieks, jau saņemta daļa aprūpētāju testu rezultātu, kas visi bijuši negatīvi. 

Kā ziņots, 4.aprīlī miris viens no patversmes Zilais krusts klientiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas. Klients uzturējies patversmē un nav bijis stacionēts. Tāpat viņam nav bijis izteiktu saslimšanas pazīmju.

SPKC norāda, ka pēc pataloganatoma slēdzienā varēs noteikt patversmes iemītnieka nāves cēloni. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, ja ir pamatotas aizdomas, ka cilvēka nāves cēlonis ir kāda no bīstamām infekcijas slimībām, tad obligāti jāveic mirušā cilvēka ķermeņa patologanatomiskā izmeklēšana.

Pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums Latvijā tika konstatēts 3.aprīlī. Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kuras nāves iemesls nebija Covid-19 infekcija, bet gan citas hroniskas saslimšanas.

Jau ziņots, ka patversme Zilais krusts ir viena no piecām Rīgas pašvaldības līguma organizācijām, kas nodrošina nakts patversmes pakalpojumus, tajā skaitā arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Patversmē patlaban uzturas 102 klienti, no kuriem 11 klienti pārvietojas riteņkrēslā. No darbiniekiem patversmes telpās šobrīd uz vietas atrodas iestādes vadītāja, sociālā darbiniece un trīs brīvprātīgie. Klientiem tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā.

Rītdien sāksies slimo patversmes klientu nodalīšana no veselajiem, informēja pašvaldībā, norādot, ka visiem saslimušajiem slimība norit vieglā formā.

1.aprīlī patversmē papildināti krājumi ar dezinfekcijas līdzekļiem un piegādāti nepieciešamie medikamenti. Atbildīgajiem darbiniekiem ir nodrošināti cimdi un maskas, bet klientiem maskas vēl tiek gaidītas. Visās telpās ir izvietoti dezinfekcijas līdzekļi un visiem iemītniekiem divas reizes dienā mēra temperatūru, skaidroja pašvaldībā.

Kā ziņots, plaša inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 minētajā patversmē tika konstatēta pagājušajā nedēļā, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna.

pievienota 2.-6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas