Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Patversmē Zilais krusts miris Covid-19 pozitīvs vīrietis

Miris viens no patversmes Zilais krusts klientiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas. Klients uzturējies patversmē un nav bijis stacionēts. Tāpat viņam nav bijis izteiktu saslimšanas pazīmju.

SPKC norāda, ka pēc pataloganatoma slēdzienā varēs noteikt patversmes iemītnieka nāves cēloni. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, ja ir pamatotas aizdomas, ka cilvēka nāves cēlonis ir kāda no bīstamām infekcijas slimībām, tad obligāti jāveic mirušā cilvēka ķermeņa patologanatomiskā izmeklēšana.

Pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums Latvijā tika konstatēts 3.aprīlī. Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kuras nāves iemesls nebija Covid-19 infekcija, bet gan citas hroniskas saslimšanas.

Paciente kopš 27.marta ārstējās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Infektoloģijas centrā. Pirmās trīs dienas paciente ārstējās intensīvās terapijas palātā. Veselības stāvoklim stabilizējoties, viņa tika pārvesta turpināt ārstēšanos nodaļā.

Kā ziņots, līdz šim kopumā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Latvijā ir saslimuši 509 cilvēki, liecina SPKC apkopotā informācija. Kopumā Latvijā veikti 19 380 Covid-19 testi.

Patlaban ir stacionēti ir 29 Covid-19 pacienti, tajā skaitā 26 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Top komentāri

Agris
A
Nu beidziet tak maldināt cilvēkus. Abiem upuriem bija hroniskas slimības, viens no patversmes, otrai 99 gadi. Kapec neredzu intervihas rakstus par izveseļojušajiem? Ta bien liekas ka mēdiji publicēs tik tādus rakstus, par visu slikto, savādāk netiks pie valsts kompensācijas, kuru izprasīja....
>:-)
&
Tradicionālā losjona vietā izdzerts pēc spirta smaržojošs dezinfekcijas līdzeklis.
Vetārsts
V
Mums te puse Rīgas ir zilā krusta dzīvnieku patversme !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas