Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pazīstamus rakstniekus izslēdz no savienības

Par biedru naudas nemaksāšanu piecus gadus un ilgāk no Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) rindām izslēgti astoņpadsmit rakstnieki un dramaturgi, kuru vidū ir Nora Ikstena, Marina Kosteņecka, Andra Neiburga un Lelde Stumbre. Kā Dienai paskaidroja savienības priekšsēdētājs Jānis Jurkāns, biedru nauda savienībai esot desmit lati gadā, taču šie rakstnieki naudu savienībai nav maksājuši vismaz piecus, dažs pat deviņus gadus pēc kārtas.

Šādi LRS rīkojusies pirmo reizi, atzīst J.Jurkāns. Izslēgto biedru vidū ir arī Ļubova Alfjorova, Daina Avotiņa, Rolfs Ekmanis, Aivars Freimanis, Rūta Mežavilka, Aivars Ozoliņš, Antons Stankevičs un citi.

Par biedru naudas nemaksāšanu rakstniekiem netiek atņemts amata nosaukums, "jo Latvijā biedrībām nav piešķirts profesionāls statuss, līdz ar to, ja gleznotājs nav gleznotāju savienībā, viņš savu profesiju nezaudē," skaidroja J.Jurkāns.

Kopumā biedru naudas parāds no iepriekšējiem gadiem sakrājies 2095 latu apmērā. Rakstnieki vēl LRS lēmumu varot apstrīdēt nākamajā pilnsapulcē, kas notiks nākamgad martā, sacīja J.Jurkāns.

"Kā ir iznācis, tā ir," Dienai sacīja A.Neiburga, atzīstot, ka jūtas vainīga par biedru naudas nemaksāšanu. Viņa sacīja, ka no LRS nav saņēmusi atgādinājumus par iekavēto biedra naudu, taču arī neplānojot atgūt savu biedra statusu, jo jau vairākus gadus laika trūkuma dēļ nav bijusi iesaistīta savienības norisēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas