Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pazudušais Rūdolfs atrasts (papildināts 12:41)

Saulkrastu pusē nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs, kura meklēšanā iesaistījās ap 500 cilvēku, ir atrasts, apstiprināja Valsts policija (VP).

Kā informē policija, zēns ir atrasts 1,5 kilometru attālumā no pazušanas vietas. Neilgi pēc plkst. 12.00 parādījusies informācija, ka Rūdolfs ir atrasts! Valsts policija šoreiz oficiāli apstiprina, ka zēns ir atrasts. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradis NBS karavīrs. 

Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē, raksta VP savā Facebook kontā. 

Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš pats arī bija uzgājis šos pēdu nospiedumus.

Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Rūdolfa māte patlaban ar savu dēlu devusies uz slimnīcu, savukārt tēvs palicis mājās. Vīrietis prognozē, ka viņa sieva ar bērnu vakarā varēs atgriezties mājās.

Meklēšanas operācijas noslēgumā tēvs pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu, ziņo LETA.

Meklēšanā bija iesaistītas VP, Saulkrastu novada Pašvaldības policijas, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Zemessardzes amatpersonas, kā arī Nacionālās aizsardzība akadēmijas pārstāvji. Tāpat darbu kopā ar dienestiem notikuma vietā turpina organizācijas Bezvests.lv pārstāvji un citi brīvprātīgie. Meklēšanā tika izmantots arī NBS helikopters.

NBS informē, ka Rūdolfa meklēšanā ir iesaistīts helikopters Mi-17, 90 karavīru un zemessargu no Sauszemes spēku kājnieku brigādes un Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljona.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA pastāstīja, ka saistībā ar Rūdolfa pazušanu kriminālprocess pagaidām nav sākts.

Policija atgādina, ka brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt, ir aicināti ierasties koordinācijas punktā Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā VEF-Biķernieki, Desmitajā ielā pie 125.nama vai sazināties ar meklēšanas koordinatoru pa tālruni 27 892 094.

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs Saulkrastos no mātes redzesloka pazudis brīdī, kad sieviete runājusies ar kaimiņu, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī. Ceturtdien ap plkst.18 māte kopā ar bērnu izgājusi pastaigāties. Abi apciemojuši arī kaimiņus. Kamēr māte runājusies ar kaimiņu, bērns turpat uz tuvējās ieliņas spēlējies ar kaimiņu suni. Vienā brīdī no mātes un kaimiņa redzesloka bērns ar suni pazuduši. Māte gājusi skatīties, kur bērns pazudis, bet nav viņu atradusi. Suns gan atgriezies.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, Rūdolfs nāk no labvēlīgas un ļoti solīdas ģimenes, kurā nekādas līdzīgas problēmas iepriekš nav pieredzētas. "Vecāki ļoti pārdzīvo notikušo, kas tāds ar viņiem notiek pirmo reizi mūžā," aģentūrai LETA atklāja Saulkrastu policijas iecirknī, piebilstot, ka ģimene ir Saulkrastu iedzīvotāji.

Pazudušais puisēns bija ģērbts kreklā ar zili baltām rūtīm, baltos šortos ar zilu un sarkanu svītru sānos, kā arī baltās zeķītēs un pelēkās sandalēs.

Policija lūdz nekavējoties ziņot ikvienu, kurš Saulkrastos pēdējo stundu laikā redzējis klīstam mazu bērnu bez vecākiem.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka meklētais zēns ir atrasts, informācija bijusi kļūdaina un brīvprātīgie atraduši kādu citu zēnu, kas bijis kopā ar vecākiem, LTV raidījumā Rīta Panorāma paziņoja VP pārstāvji. 

Jau ziņots, ka zēna meklēšana turpinājās visu nakti un līdz pulksten 6.30 zēns vēl nebija atrasts. 

"Pamazām aust rīta gaisma, kas, ceram, palīdzēs meklēšanā. No jauna tiek plānots celt gaisā NBS helikopteru un tuvākajā laikā no jauna notiks meklētāju koordinēšana un teritoriju pārbaude. Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas nakts melnumā palīdzēja meklēšanā un tiem, kas ieradās nomainīt nogurušos meklētājus. Darbs un zēna meklēšana turpinās..." agri no rīta rakstīja VP. 

Policija ziņoja, ka meklēšanā ir iesaistīti apmēram 400 cilvēki, tomēr līdz rītam nebija izdevies atrasts puisēna pēdas.

Brīvprātīgie koordinējas arī izmantojot sociālo tīklu twitter.

(ziņa papildināta ar pirmajām četrām rindkopām; precizēts virsraksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas