Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pēc četru gadu pārtraukuma Latvijā atkal notiks Ārstu kongress

No 19.septembra līdz 21.septembrim Rīgā norisināsies 7.Latvijas Ārstu kongress, kas notiek reizi četros gados un pulcē ap 4000 Latvijas un latviešu tautības ārstu no visas pasaules, informēja Latvijas Ārstu biedrība (LĀB).

Kongresa mērķis ir dot Latvijas medicīnas profesionāļiem iespēju runāt par Latvijas medicīnas un veselības aprūpes situāciju, problēmām un attīstību, kā arī medicīnas profesionāļu tiesībām un pienākumiem, vietu sabiedrībā, profesionālās izaugsmes problēmām, medicīnas ētiku, darba kvalitātes rādītājiem un citiem jautājumiem.

Pasākuma laikā parasti notiek pieredzes apmaiņa, tiek veiktas viesoperācijas, aprobētas jaunas metodes. Iepriekšējos Latvijas ārstu kongresos bijis ļoti liels pozitīvs pienesums, piemēram, līdz ar kongresiem Latvijas medicīnā ienākušas locītavu endoskopiskās operācijas, ceļa locītavas endoprotezēšana un digitālās angiogrāfijas izmantošana angioplastijai, norāda LĀB pārstāvji.

1.Pasaules latviešu ārstu kongress notika 1989.gadā un pulcēja 4500 dalībnieku. 2005.gadā pasākums ieguva savu tagadējo nosaukumu - Latvijas Ārstu kongress.

Šogad līdztekus kongresam norisināsies vairums citu svarīgu pasākumu. No 16.septembra līdz 18.septembrim notiks Nacionālās neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas mācības "Dzīvības cena 2013", no 18.septembra līdz 19.septembrim plānots 8.Baltijas Rehabilitologu asociācijas kongress, no 18.septembra līdz 20.septembrim - 3.Latvijas Māsu, vecmāšu un ārstu palīgu kongress, 20.septembrī Latvijas Zobārstu asociācijas konference, bet 20. un 21.septembrī - Baltijas Traumatologu ortopēdu kongress.

Lielākā daļa pasākumu notiks starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kā arī viesnīcās "Radisson Blu Daugava Hotel" un "Islande Hotel".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas