Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pēc traģiskās autocisternas avārijas vidē nonākuši 350 litri dīzeļdegvielas

Pēc traģiskās autocisternas avārijas, kas notika ceturtdien, 8.maijā, pagriezienā no Ventspils šosejas uz Kandavu un kurā dzīvību zaudēja viens cilvēks, vidē nonākuši 350 litri dīzeļdegvielas, portāls Diena.lv uzzināja Valsts vides dienestā.

Avarējusī smagā automašīna MAN 18400 veda notekūdeņu cisternu. Negadījuma vietā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no cisternas atsūknēja notekūdeņus, taču ceļu satiksmes negadījumā smagai automašīnai tika bojāta un daļēji norauta labās puses degvielas bāka ar kopējo tilpumu 560 litri. No bojātās degvielas bākas daļēji izlija dīzeļdegviela aptuveni 350 litru apmērā. Dīzeļdegviela ieplūda autoceļa caurtekā un tālāk SIA Statoil Fuel & Retail Latvia degvielas uzpildes stacijas kanalizācijas kolektorā ar izplūdi Bebrupē, kas ietek Abavā.

Valsts vides dienests norāda, ka avārijas seku novēršanas laikā VUGD savlaicīgi nemanīja notiekošo degvielas noplūdi un neinformēja Ventspils Reģionālo vides pārvaldi (RVP) un Kandavas pašvaldību. Informācija par naftas produktu noplūdi Bebrupē un Abavā tika saņemta līdz plkst.18, avārija notika pirms plkst.13.

Ierodoties notikuma vietā Ventspils RVP inspektori konstatēja, ka negadījuma vietā ir naftas produktiem raksturīga smaka, dīzeļdegviela no kolektora ieplūst Bebrupē. Ūdens Bebrupē daļēji pārklāts ar naftas produktiem raksturīgu plēvi. Tā kā Bebrupe notikuma vietā pēc 1, 5 kilometra ietek Abavā, tika pārbaudīta arī Abavas upe, kurā arī tika konstatēti naftas produkti.

Pēc degvielas noplūdes konstatēšanas VUGD nekavējoties sāka avārijas seku likvidēšanu, atsūknējot degvielu no smagās automašīnas bākas un demontējot to, kā arī pirms Bebrupes ieteces Abavas upē izvietojot divas rindas ar peldošām bonām. Bonas tika uzstādītas arī Abavas upē, aptuveni 150 metrus uz leju no Bebrupes ieplūdes Abavā, kā arī aiz Kandavas pilsētas robežas virzienā uz Sabili. Caurtekas gals tika daļēji aizbērts, izveidots padziļinājums izplūdušās degvielas savākšanai.

Šobrīd VUGD turpina izplūdušās dīzeļdegvielas savākšanas darbus Bebrupes un Abavas upes posmos. Noplūdes vietā Ventspils RVP vizuāli konstatējusi grunts piesārņojumu aptuveni 4 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņots, ka 8.maijā Kandavas novadā, pagriezienā no Ventspils šosejas uz Kandavu, apgāzās notekūdeņu autocisterna un negadījumā gāja bojā automašīnas vadītājs. Cisternas vadītājs neizvēlējās drošu kustības ātrumu kā rezultātā spēkrats sasvērās un apgāzās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas