Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc VADC aicinājumiem ziedot asinis, donoru skaits pieaudzis par aptuveni 40%

Pēdējās nedēļas laikā, kopš Valsts asinsdonoru centra (VADC) aicinājumiem ziedot asinis, donoru skaits ir pieaudzis par aptuveni 40%, tomēr vēl joprojām ir gaidīti visu asinsgrupu donori, informēja VADC sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Bergmane.

Viņa norādīja, ka, pateicoties donoru atsaucībai ir nodrošināts slimnīcu pieprasījums, kas ļauj veikt nepārtrauktu medicīnas aprūpi visiem pacientiem, kuriem nepieciešama asins pārliešana.

Ņemot vērā to, ka katram asins komponentam ir savs dzīves ilgums - trombocītu derīguma termiņš ir piecas dienas, eritrocītu masai - 35 dienas, tieši tādēļ donori ir ļoti gaidīti katru dienu.

Tuvojoties svētku brīvdienām, VADC vērš uzmanību, ka tieši brīvajās dienās notiek dažādi negadījumi, kā arī slimnīcās nepārtraukti tiek sniegta palīdzība pacientiem, kuriem asins pārliešana nepieciešama regulāri. Tādēļ arī pēc svētkiem tiek gaidīti visi asins donori, kuri jūtas labi un ir pārliecināti par savu veselības stāvokli. Svētku brīvdienās no 1.maija līdz 5.maijam donoru pieņemšanas vietas nestrādās.

Pēc brīvdienām asinis iespējams ziedot VADC Sēlpils ielā 9, Donoru pieņemšanas vietā Merķeļa ielā 11 un Gaiļezers, VADC Latgales filiālē, Asins sagatavošanas nodaļās visā Latvijā un specializētā autobusa izbraukumos. 

5.maijā no plkst.10 līdz 14 asinis varēs ziedot Doles Tautas namā, 6.maijā no plkst.10 līdz 14 Jelgavas novada pašvaldības telpās, Jelgavā, Pasta ielā 37. VADC lūdz donorus iepriekš pierakstīties, zvanot uz tālruni 29 475 216.

Specializētais VADC autobuss 5.maijā no plkst.9 līdz 14 būs sastopams pie Jēkabpils Reģionālās slimnīcas, 6.maijā no plkst.9 līdz 14 - pie Madonas slimnīcas, 7.maijā no plkst.10 līdz 14 - pie tirdzniecības centra Domina, 8.maijā no plkst.10 līdz 14 - pie tirdzniecības centra Mols.

Specializētā autobusa izbraukumiem VADC aicina donorus aktīvāk izmantot iepriekšējā pieraksta iespējas VADC mājaslapā.

Bergmane uzsver, ka visās donoru pieņemšanas vietās tiek ievēroti pastiprināti piesardzības pasākumi, lai garantētu drošu vidi. VADC prioritāte ikdienā un it īpaši šajā periodā ir rūpēties gan par VADC personāla, gan donoru drošību, kā arī nodrošināt drošus asins komponentus slimnīcām.

Jaunāko informāciju par asins ziedošanu un izbraukumiem var atrast vietnē www.donors.lv un sociālo tīklu kontos. VADC bezmaksas uzziņu tālrunis ir  80 000 003.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas