Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēc vizītes Vācijā dosies balsot

Valsts prezidents Egils Levits nākamnedēļ - 27. un 28. augustā - plānojis uzturēties darba vizītē Vācijā, kas nule kā iekļauta to valstu sarakstā, pēc kuru apmeklēšanas jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Kovidlaikā var strādāt arī attālināti, un šāda pieredze jau ir bijusi, taču neizpratni raisa prezidenta plāni nākamajai dienai pēc atgriešanās no Vācijas, proti, 29. augustā prezidents "dodas balsot Rīgas domes vēlēšanās", par ko detalizētāka informācija tikšot medijiem nosūtīta atsevišķi.

Prezidenta preses padomniece Aiva Rozenberga Dienai, atbildot uz jautājumu, kā prezidents pēc vizītes Vācijā plāno ievērot divu nedēļu pašizolāciju, nākamajā dienā plānojot dalību Rīgas domes vēlēšanās, atbild: "Ja notiks darba kārtības plānos izmaiņas, nedēļas sākumā informēsim, jo SPKC dati atnāca vēlāk nekā vizīte tika izziņota."

Jāpiebilst, ka  SPKC saraksts ar valstīm, pēc kuru apmeklēšanas jāievēro pašizolācija, tika publicēts plkst. 16.35 centra mājaslapā. Aģentūrā LETA ziņa parādījās plkst. 17.37, savukārt prezidenta darba kārtība, kas ierasti tiek izsūtīta piektdienas pēcpusdienā, e-pastā parādījās pēc pulksten 18. Tiesa, ziņa, ka Levits nākamnedēļ grasās doties Vāciju un ar šīs valsts prezidentu pārrunāt situāciju Baltkrievijā, parādījās jau vakar - 20.augustā. Vienlaikus, jau vakar bija nojaušams, ka Vācija, visticamāk, varētu tikt iekļauta to valstu sarakstā, pēc kuru apmeklēšanas atgriežoties Latvijā ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija.

SPKC sarakstā Vācija, kurā vidējais saslimstības rādītājs ir 16,5, iezīmēta dzeltenā krāsā, kas nozīmē - jāizvērtē brauciena nepieciešamība un 14 dienas pēc izbraukšanas no valsts vai šīs valsts robežas šķēršošanas tranzītā jāievēro pašizolācija.

Rozenberga arī norāda, ka teorētiski valdības noteikumi ļauj diplomātiem neiet izolācijā. "Ja kādi darba kārtības plāni mainīsies, nedēļas sākumā informēsim," atkārto preses padomniece.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu norises kārtība ļauj veselības stāvokļa dēļ balsot savādāk. Tie, kuri atrodas pašizolācijā vai karantīnā saistībā ar Covid-19, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Iesniegums vēlēšanu komisijai var nosūtīt līdz pat vēlēšanu dienai - 29.augustam, tomēr jāņem vērā, ka, piesakot balsošanu atrašanās vietā vēlēšanu dienā pēc plkst. 12, vēlēšanu komisija izbrauks pie vēlētāja tikai tad, ja varēs paspēt ierasties līdz balsošanas beigām - pulksten 12.

Prezidents Vācijā plānojis tikties ar šīs valsts prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, lai apspriestu situāciju Baltkrievijā, Latvijas un Vācijas attiecības un citus aktuālos jautājumus. Tāpat prezidents plāno tikties ar Konrāda Adenauera fonda vadītāju profesoru Norbertu Lammertu, kā arī viesoties Berlīnes-Brandenburgas Zinātņu akadēmijā, lai piedalītos diskusijā "Aleksandrs fon Humbolts - starptautisko tiesību priekšgājējs?". Vizītes laikā iecerēts sniegt interviju arī Vācijas laikrakstam Die Zeit
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas