Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc Zariņa iesnieguma ierosināts kriminālprocess par gandrīz miljons "nederīgo respiratoru" iepirkumu

Pēc bijušā Saeimas deputāta Ivara Zariņa (S) iesnieguma tiek ierosināts kriminālprocess par Covid-19 pandēmijas sākumā SIA "Titled" gandrīz miljons "nederīgo respiratoru" iepirkumu, aģentūru LETA informēja partijas "Saskaņas" pārstāvji.

Vēl esot deputāta statusā, Zariņš februārī vērsās ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu par atklātajiem faktiem saistībā ar individuālo aizsarglīdzekļu iepirkumu no SIA "Titled" - par gandrīz miljons nederīgu respiratoru iepirkuma pamatotību un atbilstību valsts interesēm.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde pieņēmusi lēmumu ierosināt kriminālprocesu par Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un minētā uzņēmuma 2020.gada 9.aprīlī noslēgto darījumu par respiratoru iegādi, kas piegādāti neatbilstoši noslēgto līgumu nosacījumiem un izvirzītajām tehniskajām prasībām.

Iepriekš Zariņš īstenoja parlamentāro uzraudzību, izskatīšanai Saeimā iesniedzot pieprasījumus par šo iepirkumu atbildīgajiem ministriem un Ministru prezidentam saistībā ar šo iepirkumu, informēja partijā.

Politiķis uzskata, ka atbildīgie par šo iepirkumu neesot bijuši spējīgi pamatot, ka tas veikts sabiedrības interesēm, par ko liecinot iepirkuma apjoma, piegādātāja izvēles, darījuma nosacījumu un piemērotās iepirkumu procedūras pamatotība un piegādāto respiratoru kvalitāte.

Zariņš iepriekš vērsies Ģenerālprokuratūrā un Finanšu izlūkošanas dienestā ar aicinājumu atbilstoši šo institūciju noteiktajai kompetencei veikt nepieciešamās procesuālās darbības attiecībā uz politiķa iesniegumā norādītajiem faktiem, lai noskaidrotu, vai SIA "Titled" un atbildīgo amatpersonu rīcība šajā aizsarglīdzekļu iepirkumā un tā uzraudzībā nesatur iespējamo noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmes.

"Saskaņā" norāda, ka nu jau bijušais deputāts parlamentāro uzraudzību līdzīgi veicis saistībā ar vakcīnu iepirkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas