Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēc Zolitūdes traģēdijas no darba atbrīvotais Maxima Latvija vadītājs Jasinsks atgriezies darbā

Nedēļu pēc Zolitūdes traģēdijas no amata atbrīvotais SIA Maxima Latvija vadītājs Gintars Jasinsks atgriezies darbā kā menedžeris vienā no Maxima grupa struktūrām, sestdien Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma atklāja Maxima akcionārs Igns Staškevičs.

Staškevičs norādīja, ka nezina visus nosacījumus uz kādiem Jasinsks pieņemts atpakaļ, bet tai pat laikā uzskata, ka viņš ir spējīgs veikt kaut kādu komercdarbību, kas nav saistīta ar kompānijas vadīšanu.

"Šis amats nekādā gadījumā nav saistīts ar kādiem vadošiem pienākumiem. Skaidrs, ka viņam būtu atkal grūti uzstāties kaut kur publiski, vai arī uzņemties atbildību par citiem. Tai pat laikā viņam ir gana liela dzīves pieredze un pieredze mazumtirdzniecībā. Viņš ne mazums ir nostrādājis sistēmā, un man ir ļoti žēl, ka viņa vārdi, viņa uzvedība bija tik kļūdaina un tajā mirklī man nācās atvainoties viņa vietā. Es arī šobrīd esmu gatavs atvainoties par to reakciju, kādu sabiedrībā izraisīja viņa teiktais," uzsvēra Staškevičs.

"Es lūdzu piedošanu par to, ka zaudējām savus darbiniekus, nespējām izglābt pircējus un ka mūsu veikala drupās gāja bojā glābēji," viņš turpina.

Taujāts par Maximas gūtajām mācībām no notikušās Zolitūdes traģēdijas, Staškevičs norāda uz to, ka mūsdienu biznesā nevar paļauties uz citiem: "Ja kādreiz tradicionālā prakse bija tā, ka pats veikala īpašnieks būvēja sev veikalu, pats tajā tirgojās un pats par to rūpējas. Tad šodien vispārpieņemta prakse ir veikalu telpu īrēšana no nekustamā īpašuma attīstītājiem, kuri veikala būvniecībai algo apakšuzņēmējus. Tāpat arī veikalu celtniecības finansēšanas shēmas ir kļuvušas sarežģītas... Tomēr, strādājot tādā tradicionālā nozarē kā mazumtirdzniecība, vajag pieturēties pie tradicionālās pieejas."

Kā ziņots, pērnā gada 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Nedēļu pēc traģēdijas no amata tika atbrīvots Maxima Latvija valdes loceklis Jasinsks. Kā paziņojumā presei norādīja Maxima Group direktors Mindaugs Bagdonavičs, Jasinsks no amata atlaists "par nepieņemami paustu viedokli šajā Latvijas tautai sāpīgajā un sarežģītajā laikā".

Preses konferencē, atbildot uz jautājumu, vai Dombrovska piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, nebūtu jāseko arī kādam no veikala vadības, Jasinsks bija paziņojis, ka ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas